Kommentti: Yli 7000 ihmistä mykistyi Kuopiossa kuin taikaiskusta – Veikkausliigan mestaruustaistelu saa mielettömän huipennuksen

Julkaistu:

Kommentti
Kuopiossa koettiin urheilun tunteelliset ääripäät tunnin sisällä. On hämmentävää, kuinka hiljaa yli 7000 katsojaa voi olla, kirjoittaa Janne Kosunen Kuopiosta.
Tunnelma odotetussa Veikkausliigan kärkiottelussa KuPS–Honka oli omituinen, hetkittäin jopa hämmentävä.

Honka nousi KuPSia vastaan 1–1-tasapeliin, eikä KuPS pystynyt ainakaan vielä varmistamaan mestaruutta, joka olisi sille ensimmäinen 43 vuoteen.

Kuopio oli puhissut, porissut ja odottanut sunnuntain iltapäivää pitkään. Keskuskentälle, viralliselta nimeltään Savon Sanomat Areena, saapui paikan ennätysyleisö: 7114 katsojaa.

Ennen ottelua pidettiin hiljainen hetki Kuopion kouluiskun uhrien kunniaksi, mikä oli hieno ja kunnioittava ele järkyttäneiden tapahtumien jälkeen.

Elämän on jatkuttava, ja Kuopioon odotettiin sunnuntaina suurta urheilullista ilonaihetta. Pelin henki oli: KuPS voitolla mestariksi.

Valtava jännitys

Kaikesta aisti valtavan mestaruusjännityksen. Suuri osa yli 7000 katsojasta ei ollut edes syntynyt, kun KuPS viimeksi juhli kultaa, joten tilanne oli uusi ja outo.

Ei kuulunut normaalia iloista ja vapautunutta puheenporinaa ennen ottelua, ja stadionilla oli väkimäärä huomioiden todella hiljaista myös ottelun alettua.

Vasta Petteri Pennasen laukoma johtomaali räjäytti katsojat hurmioon.

Hongan Robert Ivanovin tasoitus kymmenisen minuuttia ennen ottelua loppua leikkasi äänet katsomosta taas täysin.

– 7000 ihmistä hiljeni aika hyvin, Pennanenkin sanoi ottelun jälkeen.

Vielä kerran yleisö kuitenkin syttyi. Se piiskasi KuPSia tekemään voittomaalin, välillä koko väki seisaallaan, mutta lopulta kuului vain epäuskoista turhautumista ja tuskanparahdusta, kun Tuco täräytti loistopaikasta yli maalin.

Loppuvihellyksen jälkeen tuli jälleen täysin hiljaista. Tähänkö se meni? Siinäkö se oli? Yleisö poistui stadionilta nopeasti, vaikka HJK:n ja Interin välinen ottelu Helsingissä oli vielä kesken. Siellä HJK:n tasoitus, ja KuPS olisi ollut mestari omalla tasurillaan.

HJK ei tasoittanut. Mestaruuden ratkaisu siirtyi viimeiselle kierrokselle Turkuun, jossa mestaruusjuoni on selvä.

Turku – futispääkaupunki

Ottelun Inter–KuPS voittaja voittaa Suomen mestaruuden. KuPSille riittää kultaan tasapelikin. Grande Finale. Sitä hienompaa huipennusta kaudelta ei voi toivoa.

KuPSille mestaruuden voittaminen vuosikymmenten tauon jälkeen juuri kotikentällä olisi ollut todella suuri juttu, mutta tuskin haittaa, vaikka kulta irtoaisi vasta Turussa – kunhan irtoaa.

Turku on Suomen jalkapallokeskiö seuraavan kahden viikon ajan. Ensin Huuhkajat pelaa Kupittaalla tärkeän EM-karsintaottelun Armeniaa vastaan (15.10.) ja myöhemmin samalla kentällä ratkaistaan Suomen mestaruus ottelussa Inter–KuPS.

Siitä eivät panokset enää parane. On aika nauttia.
  • Video: alla olevalta videolla näet ottelun kohokohdat.

Veikkausliigan sunnuntain tulokset

Ylempi loppusarja:

KuPS–Honka 1–1 (1–0)

Maalit: 45. Petteri Pennanen 1–0, 82. Robert Ivanov 1–1.

Erotuomari: Mattias Gestranius.

Yleisöä: 7114

HJK–Inter 0–1 (0–0)

Maali: 49. Filip Valencic 0–1.

Erotuomari: Mohammad Al–Emara.

Yleisöä: 3317

IFK Mariehamn–Ilves 2–2 (0–0)

Maalit: 56. Robert Crawford 1–0, 72. Amos Ekhalie 2–0, 90. Naatan Skyttä 2–1, 90+2. Oma maali 2–2.

Erotuomari: Dennis Antamo.

Yleisöä: 812

Alempi loppusarja:

RoPS–SJK 1–0 (1–0)

Maali: 11. Juho Hyvärinen 1–0.

Erotuomari: Atte Jussila.

Yleisöä: 1254.

FC Lahti–KPV 1–4 (1–0)

Maalit: 31. Josu 1–0, 65. Ishmael Yartey 1–1, 77. Milos Josimov (rp) 1–2, 89. Joni Mäkelä 1–3, 90+1. Hysen Memolla 1–4.

Erotuomari: Petri Viljanen.

Yleisöä: 1535.

VPS–HIFK 2–3 (1–0)

Maalit: 22. Steven Morrissey 1–0, 58. Carlos Erikson 1–1, 72. Erikson 1–2, 81. Sebastian Strandvall rp. 2–2, 87. Erikson 2–3.

Erotuomari: Antti Munukka.

Yleisöä: 1845.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt