”En ole kirjoittanut kiitospuhetta” – KuPSin valmentaja Jani Honkavaara huolehtii ja murehtii vain pelaajien asioista - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

”En ole kirjoittanut kiitospuhetta” – KuPSin valmentaja Jani Honkavaara huolehtii ja murehtii vain pelaajien asioista

Suosikki KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara toivoo, että Kuopio saa sunnuntaina uusia legendoja.

Jani Honkavaara toivoo, että Kuopioon syntyy sunnuntaina uusia jalkapallolegendoja. KuPSin viime mestaruus on vuodelta 1976, jolloin juhlittiin kapteeni Pekka Vepsäläisen (vas.) johdolla.­

6.10.2019 10:37

Voitolla mestariksi. Kauhea kuhina ympärillä. Nyt se tulee!

Kuopiossa porisee, kun KuPSilla on sunnuntaina mahdollisuus palata Suomen mestariksi 43 vuoden tauon jälkeen. Kotivoitto Hongasta käynnistäisi kultajuhlat.

Jani Honkavaaralle kyseessä on viimeinen kotiottelu KuPSin päävalmentajana. Hän jättää seuran kuluvan kauden jälkeen.

Kultatuoli ehkä odottaa sunnuntaina, mutta kokenut ja fiksu valmentaja ei lähde fiilistelemään vielä saavuttamattomalla asialla.

– En ole kiitospuheita kirjoitellut, enkä tehnyt mitään muutakaan vastaavaa. Huolehdin ja murehdin aina niin paljon pelkästään joukkueen, pelaajien asioita, Honkavaara sanoi perjantaina rauhallisena.

Pallokerhon tuoreessa jaksossa ennakoidaan viikonlopun kierrosta.

KuPS on yrittänyt elää omaa normaalia elämäänsä kaiken kuhinan pyöriessä ympärillä.

– Alkuviikosta puhuimme tilanteesta lyhyesti. Muuten teemme asiat kuten ennenkin: emme normaalia enempää emmekä normaalia vähempää. Haluamme voittaa. Meidän on oltava asenteellisesti valmiit pelaamaan.

”Uusien legendojen aika”

Kuopion katsomossa käy säännöllisesti vanhoja seuralegendoja. Honkavaarakin on kuullut välillä hyväntahtoisia huomautuksia.

– Kyllä vanhat mestarit aina muistuttelevat, että he ovat ne viimeksi mestaruuden voittaneet. Nyt olisi kiva saada uudet mestarit kaupunkiin, Honkavaara sanoo.

KuPS voitti mestaruuden viimeksi 1976.

– Vanhat mestarit tietysti pysyvät edelleen mestareina, mutta nyt olisi uusien legendojen aika.

KuPS juhli mestaruutta viimeksi 1976. Kuvassa kapteeni Pekka Vepsäläinen esittelee palkintoja kullan varmistuttua vierasottelussa Kokkolassa.­

Kun Honkavaara tuli KuPSin päävalmentajaksi kaudeksi 2017, seuran työntekijöistä mitalikokemusta löytyi vain Tero Taipaleelta ja Miikka Ilolta, jotka olivat jo siirtyneet toimistohommiin.

Honkavaaran alaisuudessa mitalistien määrä kasvoi nopeasti. Hän johdatti heti ensimmäisellä kaudellaan KuPSin hopealle, viime kaudella irtosi pronssia.

Ehkä se kaikki valmistanut joukkuetta suurimpaan mahdolliseen voittoon.

”Olen yllättynyt”

Mestaruuden mahdollisesti ratkaisevassa ottelussa KuPS–Honka kohtaa kaksi sarjan kovavireisintä joukkuetta. Kumpikin on voittanut kaikki kolme otteluaan ylemmässä loppusarjassa.

– Odotin loppusarjassa paljon ristiinpelaamisia. Olen yllättynyt siitä, että on jopa kaksi joukkuetta, jotka ovat voittaneet kaikki ottelunsa.

Hyvät kokemukset viime vuosien mitalitaisteluissa ja kovat europelit ovat kovettaneet savolaisjoukkuetta, joka pelaa sunnuntaina Kuopiossa ennätysyleisönsä edessä.

– Meidät on keitetty kohtuukovissa liemissä. Olemme pelanneet hyvin Valko-Venäjällä ja Puolassa. Ehkä juuri europeleistä jätkät löysivät viimeisen palasen itseluottamukseensa. Kun ei hätkähdä Varsovassa, ja pelaa tasapäisesti Legiaa vastaan, voi pärjätä ketä vastaan tahansa, Honkavaara sanoo.

Tiellä on nyt Honka.

– Honka on Honka. Se ei sinänsä yllätä meitä pelillisesti millään tavalla, vaikka jotkut pelaajat saattavat heillä vaihtua. Tykkään siitä, että koko ajan on kovia pelejä ja panoksia.

Mestaruudesta vain kukat

Vaikka KuPS varmistaisi Suomen mestaruuden jo sunnuntaina kauden toiseksi viimeisellä kierroksella kotiottelussaan Honkaa vastaan, se ei vielä saa mestaruuspatsasta eikä kultamitaleita.

Patsas ja mitalit jaetaan perinteisesti vasta kauden viimeisen kierroksen jälkeen. Tämän kauden viimeinen kierros pelataan 19. lokakuuta.

Veikkausliiga muistaa kuitenkin KuPSia jo sunnuntaina, mikäli kuopiolaisista tulee mestareita.

Liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa matkustaa Kuopioon sunnuntaina ja palkitsee KuPSin ruusuin jos aihetta on.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?