Honka pelasi kuin FC Barcelona ja leikitteli Ilveksen kustannuksella – voittomaalia edelsi 50 syötön ketju

Julkaistu:

Veikkausliiga
Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kummasteli joukkueensa heikkoa esitystä.
Espoolainen Honka kampesi mukaan miesten jalkapalloliigan mitalitaisteluun voittamalla sunnuntaina Tampereella Ilveksen 0–2 (0–1).

Tahmean loppukesän pelanneet espoolaiset nousivat voitolla kolmen pisteen päähän kolmospaikkaa pitävästä Ilveksestä. Kärkijoukkue Interin kaula Honkaan on kahdeksan pistettä.

– Ne (Inter ja KuPS) pysyy siellä vähän turhan pitkällä. Mutta myös kolmannella ja neljännellä sijalla on iso merkitys eurokarsintojen kannalta, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara sanoi.

Pallonhallintajalkapallostaan tunnettu Honka leikitteli ennen Mikko Sumusalon avausmaalia yli 50 syötön ketjun 2 minuutin ja 40 sekunnin aikana, ilman että Ilves sai palloa kontrolliinsa.

– Noita ollaan harjoiteltu treeneissä. Lätkätermein piti laittaa vain lapa maahan ja pallo pussiin. Hyvä, että saatiin kerrankin tuo syöttöralli maaliin, Sumusalo iloitsi.


Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kummasteli joukkueensa heikkoa esitystä.

– Olin aika ihmeissäni, ja pojatkin olivat kaikki vähän suu pyöreänä, miksi meidän esitys oli niin huono. Oltiin yksilötasolla selkeästi jäljessä, Wiss totesi.

KuPSin Honkavaara: ”Esityksemme vetää sanattomaksi”

Kovaan syyskuntoon päässyt Kuopion Palloseura jatkoi vahvaa virettään miesten jalkapalloliigassa, kun savolaisjoukkueelle napsahti viides peräkkäinen voitto. KuPS aloitti mestaruussarjan 1–0-voitolla Helsingin Jalkapalloklubista, mutta numerot eivät kerro ottelusta todellisuutta.


Ilman maalivahti Maksim Rudakovin loistotorjuntoja KuPS olisi ottanut suuremmankin voiton. Venäläismaalivahdilla oli koleassa ja sateisessa syyssäässä hikinen ilta, kun KuPSin pelaajat pommittivat laukauksia kohti HJK-maalia.

KuPSin voittomaali syntyi ensimmäisellä puoliajalla kauniin yhdistelmän päätteeksi. Ats Purje ohjasi etutolpalta Saku Savolaisen oikealta antaman keskityksen verkkoon.

– Esityksemme vetää sanattomaksi. Uskomaton joukkue on jalkeilla, KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara ihasteli.

HJK oli vaisu. Avauspuolikkaalla se oli täysin jäässä, mutta toisella jaksolla helsinkiläisjoukkue pääsi jo hieman paremmin peliin mukaan.

– KuPS oli kaikessa meitä edellä. Saimme mitä ansaitsimme, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt