KuPSille elintärkeä voitto Veikkausliigan mestaruustaistelussa – HJK:n kurimus syvenee

Julkaistu:

veikkausliiga
Kuopion Palloseura pysyy Interin kannassa Veikkausliigan kärjessä.
Juuri nyt näyttää siltä, että Veikkausliigan mestaruus ratkeaa FC Interin ja Kuopion Palloseuran välillä.

Ensin Inter löi IFK Mariehamnin 2–0 sunnuntaina alkuillasta. Myöhemmin samana päivänä KuPS kaatoi HJK:n 1–0 Kuopiossa. Ottelun ainoan maalin teki Ats Purje.

KuPS oli ottelussa niskan päällä alusta alkaen ja ansaitsi voittonsa vaikeissa olosuhteissa pelatussa ottelussa. Kuopion keskuskentällä satoi rajusti vettä koko illan.

Etenkin avausjaksolla KuPSin erinomainen prässipeli sekoitti HJK:n pelaamisen täysin ja antoi isännille selvän edun. Kuopiolaisilla oli pitkä rivi huippuluokan tekopaikkoja, mutta vain kertaalleen tärppäsi.

36. minuutilla Saku Savolainen sai pallon oikealla laidalla ja pääsi täysin vapaasti etenemään syvälle HJK:n puolustusalueelle. Savolainen antoi tarkan keskityksen rangaistusalueelle, jossa Purje siirsi pallon varmasti verkkoon.


Toisella jaksolla HJK petrasi peliään ja joukkue uhkasi ajoittain KuPSin maalia, mutta isäntäjoukkue kontrolloi tapahtumia ja piti huolen siitä, että voitto tuli sarjakakkoselle.

Ottelun lopussa Eetu Vertainen meni rajusti pääpallotilanteeseen KuPSin tähtipuolustajan Luis Carlos Murillon kanssa. Kolumbialainen näytti ensin loukkaantuvan tilanteessa ja piteli päätään, mutta pystyi isäntien onneksi jatkamaan peliä. Vertainen sai keltaisen kortin.

KuPSille voitto oli erityisen tärkeä juuri Interin voiton vuoksi. Kolme pistettä takasi sen, että Interin sarjajohto pysyi kahdessa pisteessä. Kun Tampereella Ilves hävisi samaan aikaan Hongalle niin liigan mestaruustaistelusta on tulossa kahden kauppa.

Veikkausliigan yläloppusarjaa on pelaamatta neljä kierrosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt