Inter pysyy Veikkausliigan kärjessä – tähtipelaajien osumat kaatoivat IFK Mariehamnin

Julkaistu:

veikkausliiga
Mika Ojala ja Timo Furuholm iskivät Interin voittoon Turussa.
Veikkausliigan kärkijoukkue FC Inter aloitti ylemmän loppusarjan 2–0-voitolla IFK Mariehamnia vastaan. Joukkueen maalit tekivät seuraa pitkään palvelleet tähtipelaajat Mika Ojala ja Timo Furuholm.

Avausjakso oli tasainen, ja sitä kuvasti maaliton tasatilanne ottelun tauolla. IFK Mariehamn haastoi Interin aktiivisesti muttei pystynyt murtamaan joukkueen erinomaista puolustuspeliä.

Isäntäjoukkue loi avausjakson kentien parhaan paikan jo 15 sekunnin jälkeen, kun Filip Valencic pääsi loistopaikkaan, mutta Oskari Forsman torjui IFK:n maalilla.


Toisella jaksolla Inter otti tukevasti ohjat. Sen jälkeen kun Robin Sid hukkasi noin tunnin kohdalla vieraiden parhaan tekopaikan, Inter iski. Ojala pääsi painostuksen päätteeksi ampumaan lähietäisyydeltä isännät 1–0-johtoon Valencicin syötöstä.

IFK ei saanut kunnin kirivaihdetta päälle. Furuholm sai nautiskella ottelun lisäajalla loppulukemat 2–0.

Voitto piti huolen siitä, että Inter jatkaa liigan kärjessä seuraavalle kierrokselle riippumatta siitä, miten Ilves ja KuPS omat pelinsä pelaavat. Turkulaisseuralla on koossa 45 pistettä 23 ottelun jälkeen.


Interillä on vielä neljä ottelua pelaamatta ylemmässä loppusarjassa. Voittamalla ne seura voittaisi varmasti historiansa toisen Suomen mestaruuden.

Tappio merkitsi IFK:lle juurtumista yläloppusarjan hännille. Se pelaa loppusarjan viimeiset pelinsä mahdollisuudesta ohittaa HJK tai Honka ja yrittää parannella asemiaan eurocupin pudotuspeleihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt