HJK tuhri taas paikat – RoPS taisteli tasapelin

rac

Julkaistu:

veikkausliiga
HJK jäi kotonaan tasapeliin RoPSia vastaan.
HJK:n mestaruushaaveet kokivat rajun kolauksen, kun joukkue jäi 2–2-tasapeliin RoPSin kanssa kotonaan.

Peli ei olisi voinut alkaa isännältä paremmin. Erfan Zeneli alusti komeasti Riku Riskille tekopaikan jo 3. minuutilla, eikä turkulainen erehtynyt.

Ottelu näytti olevan mukavasti isäntien hallussa kun RoPS iski kuin tyhjästä. Entinen HJK:n pelaaja Taye Taiwo esitteli kuuluisaa vasenta jalkaansa ampumalla hurjan kaukolaukauksen. Maksim Rudakov ehti sen tielle, muttei saanut palloa hallintaansa. Eetu Muinonen iski pelin tasoihin, kun 24 minuuttia tuli täyteen.

Suuri osa ottelusta oli puhdasta tuskaa HJK:lle avausmaalin jälkeen. Joukkue oli niskan päällä ja onnistui pakottamaan RoPSin lukuisiin harhasyöttöihin, mutta paine ja laukaisupaikat eivät johtaneet maaleihin.

Erityinen piikki helsinkiläisten lihassa oli RoPSin huippumaalivahti Antonio Reguero. Hän esitti useita pelastavia, lennokkaita torjuntoja läpi ottelun. Kertaalleen hän tyrmäsi akrobaattisesti lähietäisyydeltä Faith Friday Obilorin yrityksen ja kaksi kertaa Petteri Forsell joutui toteamaan Regueron etevämmäksi toisella jaksolla.

Kun HJK ei osunut, kiitti RoPS. Jälleen maali syntyi paluupallosta. Taiwon kova vapaapotku osui HJK:n muuriin. Paluupallo kimposi HJK-kasvatti Lucas Lingmanille, joka ampui tarkasti maalin kulmaan.

Pitkään näytti siltä, ettei HJK pääsisi tasoihin, mutta lopulta osuma tuli liki epätodennäköisimmältä pelaajalta. Koko kauden maaleitta pelannut hyökkääjä Eetu Vertainen sai pallon kuin lahjana rangaistusalueella eikä tällä kertaa mokannut. Tarkka sijoitus läheltä ohitti Regueron, ja yli seitsentuhatpäinen yleisö repesi tavallistakin suurempaan riemuun. Kotikatsojat huusivat Vertaisen nimeä riemukkaasti.

Lisäosumia ei tullut, siitä piti huolen RoPSin puolustus ja Reguero. Klubin ero sarjan kärkeen on kahdeksan pistettä ja kun vain viisi ottelua on pelaamatta, näyttää tilanne puolustavan mestarin kannalta liki mahdottomalta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt