Veikkausliigan kärkipaikka vaihtui jälleen – nyt kärjessä HIFK:n kotonaan kaatanut Ilves

rac

Julkaistu:

Veikkausliiga
Tampereen Ilves nousi takaisin Veikkausliigan kärkipaikalle voittamalla HIFK:n Tammelassa lukemin 3–1.
Tampereen Ilves nousi Veikkausliigan kärkipaikalle, kun se kaatoi illan ainoassa liigaottelussa kotonaan Helsingin IFK:n 3–1. Ilves on pisteen edellä Interiä ja kolme pistettä karussa KuPSia, kun kaikilla joukkueilla on pelattuna 21 ottelua eli runkosarjasta on pelaamatta enää yksi kierros.

HIFK:lle tappio tarkoitti sitä, että se menetti mahdollisuutensa ylemmän jatkosarjan paikkaan. Helsinkiläiset ovat sarjataulukossa yhdeksänsiä kierros ennen runkosarjan päättymistä.

Ottelun kaikki maalit nähtiin toisella puoliajalla. Sakari Tukiainen vei HIFK:n johtoon 54. minuutilla, mutta Tiemoko Fofana tasoitti hetimiten. 71. minuutilla Ilveksen 17-vuotias Naatan Skyttä karkasi läpiajoon, ja vieraiden Robert Kakeeto rikkoi häntä punaisen kortin arvoisesti.

Ilves käytti miesylivoiman hyväkseen: Yusif Moussa iski kotijoukkueen johtoon 77. peliminuutilla, ja Lauri Ala-Myllymäki teki löi heti perään tauluun loppuluvut kauden 12. maalillaan.

HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen sanoi joukkueensa kaatuneen kokeneiden pelaajien yksilövirheisiin.

–Ne maksoivat meille kalliisti, hän manasi.

HIFK-puolustaja Tero Mäntylä myönsi suoraan, että haastajasarjaan jääminen on "tosi suuri pettymys".

–Kyllä se kaivelee suunnattomasti. Onhan meillä tosin mahdollisuus europaikkaan edelleen, joten pelattavaa on vielä, Mäntylä sanoi.

Ilves-luotsi Jarkko Wiss hämmästeli joukkueensa avausjakson tahmeutta, vaikka perjantain HIFK-ottelusta vaihtui kuusi pelaajaa.

–Luulin, että vaihdot toisivat vauhtia, mutta avausjakso oli vetelää löntystelyä. Ei ollut valmentaja tai pelaajatkaan tyytyväisiä, Wiss sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt