VPS otti kauden ensimmäisen voittonsa dramaattiseen tyyliin! Hongan hylkäämä hyökkääjä kosti maalijuhlilla Lahdessa

Julkaistu: , Päivitetty:

veikkausliiga
FC Lahti otti tyylikkään voiton Hongasta ja VPS voitti vihdoin.
Veikkausliiga maanantaina:

FC Lahti–Honka 3–2
VPS–IFK Mariehamn 2–1
SJK–RoPS 0–0

FC Lahti nousi yhä totisemmin taistelemaan paikasta Veikkausliigan ylemmässä loppusarjassa kaatamalla FC Hongan Lahdessa 3–2.

Avausjaksolla nähtiin ”Mustien Kuhnurien” veret seisauttava maalitornado. Lahtelaiset tekivät peräti kolme maalia 15 minuuttiin.


Maalitehtailun aloitti 20-vuotias laituri Jasin Assenhoun kahdeksannella minuutilla. Tämän jälkeen Gael Etock iski kahdesti: ensin 11. minuutilla ja uudelleen neljä minuuttia myöhemmin.

Alla olevalla podcast-soittimella tuorein Pallokerhon jakso. Jos soitin ei näy selaimellasi, voit kuunnella lähetyksen täältä.Maalit olivat epäilemättä oivaa eliksiiriä kamerunilaiselle Etockille. Hän siirtyi viime talvena FC Honkaan latvialaisesta FC Rigasta. Asiat eivät kuitenkaan toimineet Espoossa, ja Honka antoi miehelle lähtöpassit jo keväällä. Etock teki pikavauhtia sopimuksen Lahden kanssa ja on onnistunut hyvin.

Lucas Kaufmann ja Demba Savage kavensivat toisella jaksolla, mutta osumat jäivät laihaksi lohduksi. Kuten kävi HJK:lle sunnuntaina KPV:tä vastaan niin nyt Honka hukkasi oman tilaisuutensa kaventaa eroa sarjan kärkeen sen jälkeen, kun Ilves hävisi viime viikolla KuPSille.


IFK Mariehamn osui vihdoin rankkarista, VPS loppuhetkillä voittoon

Vaasan Palloseura voitti vihdoin ja viimein voiton tämän kauden Veikkausliigassa. VPS ehti pelata 19 ottelua ilman voittoa, mutta kaatoi nyt maanantaina IFK Mariehamnin Eero-Matti Auvisen lisäaikamaalilla.

Kotijoukkue meni johtoon jo kahdeksannella minuutilla. Nuori Momodou Sarr viimeisteli lähietäisyydeltä Steven Morrisseyn mainiosta esityöstä vaasalaisille tärkeän johtomaalin.


VPS oli niskan päällä avausjaksolla, mutta toisella jaksolla asetelma kääntyi täydellisesti. IFK painoi päälle heti alusta alkaen ja hukkasi tukun avopaikkoja. Eritoten Hampus Lönn ja Keaton Isaksson jäänevät harmittelemaan mokiaan erinomaisista paikoista.

65. minuutilla IFK sai rangaistuspotkun, kun VPS:n Jerry Voutilainen pelasi palloa kädellään rangaistusalueella. Rankkari oli IFK:lle jo kauden seitsemäs, mutta niissä onnistuminen on ollut joukkueen akilleen kantapää tällä kaudella: vain kaksi kuudesta ennen Vaasan rankkaria oli mennyt maaliin.

Australialainen Dylan Murnane asettui tällä kertaa ampumaan ja laukoi verkon perukoille.

Tasoitusosuman jälkeen IFK kolisutti vielä VPS:n tolppaa kertaalleen, mutta VPS oli joukkue, joka nappasi voiton. Lisäajan toisella minuutilla Auvinen nousi korkeimmalle Jesper Engströmin keskitykseen ja Vaasassa saatiin vihdoin juhlia helpottavaa voittoa.


Brian Page aloitti maalittomalla

Seinäjoella SJK jatkoi harmaita otteitaan. Ottelu Rovaniemen Palloseuraa vastaan päättyi 0–0-tasapeliin.

Ottelu oli SJK:n ensimmäinen tällä kaudella valmentaja Brian Pagen alaisuudessa. Page korvasi potkut saaneen Alexei Eremenkon viime viikolla. Page ei ole tehtävässä ensimmäistä kertaa, sillä hän toimi tilapäisvalmentajana kaudella 2017 Manuel Rocan potkujen jälkeen.

SJK sai ottelun parhaat tekopaikat. 64. minuutilla isäntäjoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku, mutta Antonio Reguero torjui Denis Oliinykin yrityksen. Tolppa pelasti kertaalleen RoPSin.

Molemmat kaipasivat kipeästi voittoa, sillä SJK haluaa yläloppusarjaan ja häntäpäähän juuttunut RoPS välttää karsijan paikan. Tasapeli tuskin jätti kumpaakaan kovin tyytyväiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt