KPV jysäytti jättipommin – HJK nurin maalivahdin karmean mokan jälkeen, tähtihyökkääjä ruoski omiaan kovin sanoin

Julkaistu:

veikkausliiga
KPV kaatoi HJK:n 2–1 ja repi eroa liigan hännällä olevaan VPS:aan.
HJK sai viime perjantaina lahjan Veikkausliigan mestaruustaistelussa, kun KuPS kaatoi Ilveksen Tampereella. Helsinkiläisseura ei pystynyt hyödyntämään tilaisuutta nousta lähemmäksi liigan kärkeä vaan jatkoi epätasaisia otteitaan. KPV otti Kokkolassa ansaitun 2–1-kotivoiton.

Uudet hankinnat olivat pääosassa molemmilla joukkueilla. KPV:n maalit tekivät kesähankinnat Yartey sekä Hysen Memolla. Memolla aloitti maalinteon 40. minuutilla. Hän sijoitti läpiajosta pallon tarkasti ohi Maksim Rudakovin, vaikka Faith Friday Obilor kaatoi hänet samaan aikaan rumasti rangaistusalueella.


Vaisusti esiintynyt HJK pääsi onnenkantamoisella tasoihin. KPV:n maalivahti Teppo Marttinen ei saanut HJK-pelaajan keskitystä haltuunsa ja pallo jäi elämään rangaistusalueelle. Tim Väyrynen haistoi tilaisuutensa ja laittoi pallon maaliin lähietäisyydeltä.

– Peli oli ihan voitettavissa, mutta 2–1 ja 90 minuutin aikana vastustaja oli parempi. Turha siinä on selitellä, vastustajilla oli paikkoja tehdä kolmaskin. Kun tasoitimme niin näytti, että on kaikki edellytykset voittaa. Kaikki kunnia vastustajalle. Tulos tekee meidän tilanteen vaikeaksi. Vetää hiljaiseksi, Väyrynen sanoi ISTV:n haastattelussa.

– Kaikkien pitää herätä. On aika ottaa tuloksia. Sarja on älyttömän tiukka. Pitää ottaa voittoja, ei tästä muuten tule mitään.


KPV:n voitto-osuma tuli kiitos Rudakovin kammottavan virheen. HJK avasi lyhyellä maalipotkusta. Rudakov syötti Obilorille, joka palautti pallon pian Rudakoville. KPV:n Yessy Mena ahdisti Rudakovia kovalla prässillä, ja venäläismaalivahti epäonnistui syötön haltuunotossa. Yartey pääsi napauttamaan pallon tyhjään maaliin.

– Ansaitsimme kokonaan tuon voiton. HJK:n painoi, mutta kestimme. Maali oli meidän virheemme, mutta hekin tekivät ja me hyödynsimme sen. Ihan sairaan hieno fiilis, KPV:n Juri Kinnunen iloitsi puolestaan.

Hieman onnekas voitto-osuma on parasta mahdollista eliksiiriä KPV:lle, joka on kärsinyt kauden aikana lukuisia pistemenetyksiä onnettomien puolustusmokien jälkeen. Nyt oli heidän vuoronsa hyötyä, ja se toi tärkeät kolme pistettä putoamiskamppailussa.

Ero Vaasan Palloseuraan kasvoi seitsemään pisteeseen sarjan hännillä. VPS pelaa maanantaina IFK Mariehamnia vastaan tasoittavan ottelun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt