Petteri Forsell on HJK:n taikuri ja yleisön lemmikki – ”Mulle tuli kylmät väreet, kun sanot noin”

Julkaistu:

Veikkausliiga
HJK:hon siirtynyt Petteri Forsell on yllättäviä ratkaisuja tekevä suosikkipelaaja, jonka persoonasta ei aina ota selvää.
Petteri Forsellilla, 28, on ollut viime aikoina hektistä.

Huuhkajien hyökkääjä pelasi vielä toissa perjantaina Puolan ykkösdivisioonan ottelun Nowy Saczissa.

Koska seuralla oli vapaa viikonloppu, hän lensi seuraavana aamuna Krakovasta Helsinkiin ja jatkoi siitä junalla Kuopioon, jossa Forsellin tyttöystävä, KuPSissa pelaava Kaisa Kotka, asuu.

Maanantaina Forsellilla oli paluulento Puolaan, mutta tuntia ennen lähtöä hän hyppäsikin HJK:n matkaan lennolle Riikaan.

Vasta perillä varmistui, että paperiasiat saadaan kuntoon, ja jo seuraavana päivänä hän pelasi Euroopan liigan karsintaa helsinkiläisten riveissä.

Forsellin siirto loppukaudeksi HJK:hon osto-optiolla oli Suomen siirtoikkunan suurin pommi, varsinkin kun hän iski vielä viime kaudella 13 maalia Puolan verrattain kovatasoisessa pääsarjassa.

– Ei se siirtoikkuna mennyt niin kuin olin ajatellut viime kauden jälkeen, Forsell tunnustaa.

Hyviä tarjouksia ei mainiosta kaudesta huolimatta sadellut. Ja kun HJK oli kiinnostunut, kypsyi lopulta nopeasti päätös palata Veikkausliigaan neljä vuotta maailmalle lähdön jälkeen.

– Nyt kun olen tehnyt tämän päätöksen ja tullut tänne niin on se kivaa olla takaisin. HJK:n kanssa pääsee taistelemaan mestaruudesta ja pelaamaan europelejä. En voi enää monta väärää valintaa tehdä, toivottavasti tämä oli hyvä valinta.


Millaisen pelaajan HJK ja Veikkausliiga loppukaudeksi sai? Forsell itse naureskelee, kuinka hyvin hänet Suomessa tunnetaan.

– Kukaan ei anna treeneissä syöttöjä pystyyn, vaikka olen harjoitellut juoksuja linjan taakse.

HJK:lla on ollut koko kauden ongelmia tehojen kanssa. Palloa joukkue kyllä pitää, mutta viimeisten syöttöjen ja viimeistelyn kanssa on isoja ongelmia. Hallitseva mestari oli ennen viikonloppua tehnyt vain 20 maalia 18 pelissä.

Lauantaina joukkue kaatoi Lahden 4–0 Forsellin iskiessä heti tehot 1+2.

Jos HJK menisi päivystykseen ongelmiensa takia, tohtori määräisi lääkkeeksi Petteri Forsellin. Isona pistoksena.
Hänen syöttötaitonsa, laukaisuvoimansa, erikoistilanneosaamisensa ja yleinen operointinsa kymppialueella ovat Veikkausliigaa kovemmissakin sarjoissa iso ase.

– Ymmärrän, miksi minut hankittiin. HJK:lla on hyviä pelaajia, jotka tekevät oikeita liikkeitä. Toivottavasti pystyn auttamaan tehoissa.

Forsellin mukaansa valmentaja Toni Koskela on jo ehtinyt opettaa uusia pelillisiä asioita hänelle.

– Olen sanonut Tonille, että kertoo suoraan, jos tuntuu, että teen jotain väärin. Olen valmis kuuntelemaan. Sieltä tuli jo tosi hyviä juttuja. Opin juuri yhden uuden asian, Forsell sanoo, mutta ei paljasta mitä.


HJK sai myös väriläiskän ja pelaajapersoonan, josta ei ota lukuistenkaan haastattelujen jälkeen ihan selvää.

Forsell on suorapuheinen ja avoin, mutta samaan aikaan vähän varauksellinen. Kenties siksi, että pelkää sanovansa jotain, josta joutuu ongelmiin.

Hän vaikuttaa itsetietoiselta ja immuunilta kritiikille, mutta kuitenkin hyvin herkälle. Forsellia ei ikään kuin kiinnosta pätkääkään, mitä muut ajattelevat ja kuitenkin kiinnostaa.

– Ennen minusta oli tosi paljon negatiivista puhetta, mutta nyt se on kääntynyt positiiviseen, Forsell esimerkiksi sanoo.

Puheet ylipainosta ja laiskasta puolustamisesta leimasivat häntä pitkään. Ja kuitenkin Forsell on pelaaja, jota huudetaan jatkuvasti kentälle A-maaotteluissa. Hän on yleisön lemmikki.

– Mulle tuli kylmät väreet, kun sanot noin.

Kyllä ulkopuolisten sanomisilla on hänelle väliä.

Forsell toivoo, että hän voisi olla kääntämässä HJK:n kurssia ja tuoda myös lisää yleisöä peleihin. Hän tietää olevansa yksi harvoista, jota tullaan ihan erikseen katsomaan.

– Ei mun tarvitse tehdä mitään taikatemppuja. Jos olen oma itseni ja pelaan omalla tasollani, ihmiset, HJK ja minä saamme mitä haluamme.

Forsellin taso on Veikkausliigassa niin korkealla, että taikatempuilta hänen suoritukset välillä näyttävät.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt