Suomen cupin finaalista sakkoja Palloliitolle ja Ilvekselle – liittoa tylytetään kovin sanoin: ”Huolimatonta sekä epäammattimaista” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Suomen cupin finaalista sakkoja Palloliitolle ja Ilvekselle – liittoa tylytetään kovin sanoin: ”Huolimatonta sekä epäammattimaista”

Suomen cupin finaalista tuli sanktioita sekä Ilvekselle että Suomen Palloliitolle.

Ilves juhlii Suomen cupin voittoa.­

25.7.2019 21:16

Palloliiton kurinpitovaliokunta on lätkäissyt sakkoja kesäkuun puolivälissä pelatusta Suomen cupin finaalista. Ottelun järjestäjä Suomen Palloliitto saa sakkoja 2 500 euroa ja Ilves 1 200 euroa.

Ottelun päätyttyä joitakin Ilveksen kannattajia juoksi kentälle, jonka jälkeen järjestyksenvalvojat pysäyttivät heidät ja suihkuttivat hetkeä myöhemmin myös paprikasumutetta kannattajia kohti.

– Ottaen huomioon Ilveksen kannattajien ottelutapahtuman jälkeen aiheuttaman järjestyshäiriön laatu, piittaamattomuus kuulutuksista sekä järjestyksenvalvojista ja kentälle poistuminen, aikaisempi ratkaisukäytäntö sekä Ilveksen ja sen kannattajien menettelyn moitittavuus ja tuottamuksen aste, kurinpitovaliokunta pitää 1 200 euron sakkoa oikeasuhtaisena rangaistuksena Ilveksen ja sen kannattajien menettelyn moitittavuuteen nähden, päätöksessä kirjoitetaan.

Ottelun järjestäjän Suomen Palloliiton 2 500 euron sakkoja perusteltiin monisanaisesti.

– Kurinpitovaliokunta toteaa aluksi, että Palloliitolta suomalaisen jalkapallon kattojärjestönä voidaan edellyttää ensiluokkaista kykyä ottelutapahtumien järjestämiseen. Suomen Cupin loppuottelussa 2019 Palloliitto ei täyttänyt siihen kohdistuneita odotuksia ja vaatimuksia, päätöksessä kirjoitetaan.

Päätöksen teksti on liiton kannalta kovin tylyä:

– Kurinpitovaliokunnalle toimitetuista selvityksistä kuitenkin muodostuu kuva, että Palloliitto on hoitanut ainakin osan toimenpiteistä rutiininomaisesti ja lopulta huolimattomasti sekä epäammattimaisesti. Puutteellista valmistautumista osoittaa mm. se, että ottelua edeltävistä turvallisuuskokouksista ei ole pidetty pöytäkirjaa, eivätkä kaikki turvallisuudesta vastaavat tahot ole olleet mukana kyseisissä kokouksissa.

– Kommunikaatio turvallisuusasioista on muutoinkin osoittautunut puutteelliseksi. Erityisesti kurinpitovaliokunta kiinnittää huomiota siihen, että järjestyksenvalvojilla on ollut mukana sumutteita, joita ei pitäisi Palloliiton mukaan jalkapallo-ottelussa olla. Tähän seikkaan ei ole kiinnitetty huomiota ennen ottelua eikä sen aikanakaan.

– Puutteellista valmistautumista osoittaa myös se, että toisaalta kentälle menolle on ohjeistettu olevan nollatoleranssi, mutta sallittuja voimakeinoja tämän tavoitteen saavuttamiseksi ei ole käyty läpi ja ohjeistettu.

Ilveksellä on mahdollista valittaa päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Palloliitto puolestaan voi valittaa liiton valitusvaliokuntaan.

Ottelutapahtumat ovat edenneet myös poliisitutkintaan. Ottelu päättyi Ilveksen 2–0-voittoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?