Katso kohokohdat: HJK:n tähtihankinnalta karmea virhe – Ilves nousi dramaattisesti tasoihin kärkiottelun lisäajalla

rac

Julkaistu:

Veikkausliiga
Veikkausliigan lauantai-illan huippukamppailu päättyi pistejakoon dramaattisten vaiheiden jälkeen.
Ilves–HJK 1–1

Hallitseva mestari Helsingin Jalkapalloklubi oli viime hetkille saakka kiinni voitossa sarjakärki Ilveksen vieraana, mutta kotijoukkue nousi tasoihin Lauri Ala-Myllymäen lisäajalla viimeistelemällä rangaistuspotkuosumalla.

Erotuomari Ville Nevalainen vihelsi pallon pilkulle, kun hän näki HJK:n tuoreen tähtihankinnan Tim Väyrysen tönäisseen Ilveksen Diogo Tomasin selästä nurin vapaapotkutilanteessa.

HJK:n muut pelaajat protestoivat tilannetta raivokkaasti, mutta Väyrynen ei valittanut tuomiosta.
  • Video: Jutun pääkuvana olevalta videolta näet Ala-Myllymäen osuman ja sitä edeltäneen tilanteen.
Tällä viikolla ”Klubiin” siirtyneen maajoukkuekärjen Väyrysen debyytistä tuli murheellinen, sillä Ala-Myllymäki sijoitti pilkulta pallon varmasti ohi HJK:n maalivahdin Maksim Rudakovin.

Maali oli Ala-Myllymäelle jo kauden yhdeksäs. 22-vuotias pelaaja sivuaa nyt yhden kauden maaliennätystään.

– Mielestäni nähtiin hyvä ja tasainen veikkausliigaottelu. Molemmat joukkueet hakivat voittoa. Pikkuisen jäi vielä sellainen tunne, että olisimme voineet saada enemmänkin. Toisaalta, jos on Klubia vastaan 0–1-tappiolla, siinä on vaara, että tulee 0–2.

– Lopussa saatiin kammettua tasoihin ja lähellä oli ehkä kolme pinnaakin, mutta tästä on hyvä jatkaa, Ala-Myllymäki sanoi Ruutu+:n haastattelussa.

Tasapeli harmitti Riskiä

Ennen Ala-Myllymäen osumaa HJK ehti johtaa ottelua lähes 40 minuutin ajan. Kovavireinen Riku Riski karkasi Akseli Pelvaksen esityöstä maalipaikkaan 55. peliminuutilla ja sijoitti pallon Ilveksen maalivahdin Mika Hilanderin jalkojen välistä verkkoon.

Ottelua loppuunmyydyllä Tammelan stadionilla seurasi 5050 katsojaa.

– Emme varmasti ole tyytyväisiä tähän tulokseen, vaikka puolustimme aika paljon viimeisten 30 minuutin aikana, meillä oli peli aika hyvin kontrollissa. Ilveksellä ei ollut suurempia paikkoja, vain muutama hässäkkä, Riski sanoi.
  • Video: Riku Riskin johtomaali.

Pistejaon myötä Ilves jatkaa Veikkausliigan kärjessä. Tamperelaisseura on kerännyt 29 pistettä 15 ottelusta. HJK on kolmen pisteen päässä Ilveksestä sarjan neljäntenä, mutta HJK on pelannut kaksi ottelua Ilvestä enemmän.

Lauantaina Veikkausliigassa pelattiin myös kaksi muuta ottelua. VPS–FC Lahti päättyi 1–1 ja KPV–SJK 1–2.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt