HJK:n tuskainen etsintä ohi – Klubi hankki Huuhkajien hyökkääjän

Julkaistu:

Veikkausliiga
HJK värväsi Tim Väyrysen hyökkäykseensä.
Ilta-Sanomien tietojen mukaan HJK on saamassa hyökkääjä Tim Väyrysen riveihinsä.

Mikäli asiat loksahtavat nopeasti kohdalleen, Väyrysestä tulee lähipäivinä HJK:n mies. Jos HJK haluaa hänet käyttöönsä Mestarien liigan karsintoihin Belgradin Punaista tähteä vastaan, hänet on rekisteröitävä 18. heinäkuuta.

Yhteensä 13 A-maaottelua urallaan pelannut Väyrynen on viime vuodet kiertänyt Euroopan eri sarjoja heikolla menestyksellä. Hän siirtyi Hongasta Borussia Dortmundin organisaatioon kauden 2013 jälkeen, mutta läpimurto seuran kakkosjoukkueeseen ei onnistunut.

Väyrynen jatkoi usean vuoden ajan Saksassa. Hän pelasi Viktoria Kölnissä, Dynamo Dresdenissä ja Hansa Rostockissa, mutta jäi useimmiten vaihtomiehen rooliin. Kausi 2017–18 oli hänen parhaansa, kun hän teki neljä maalia Saksan kolmannella sarjatasolla.

Viime kauden Väyrynen pelasi Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Roda JC:n riveissä. Hän pääsi kentälle vain 13 sarjaottelussa ja pelasi 252 minuuttia. Maaleja ei syntynyt. Ainoa osuma seuran paidassa syntyi cupin pelissä.

Veikkausliigassa Väyrynen oli todellinen tehomies Hongalle 2011-13. Hän teki yhteensä 34 liigamaalia kolmen kauden aikana. Kauden 2013 17 liigaosumaa toi maalipörssin voiton.

HJK on etsinyt aktiivisesti uutta ykköshyökkääjää jo pitkään. Oma kasvatti Eetu Vertainen on tuskaillut maalinteon kanssa. Meksikolaishankinta Marco Bueno ei ole viime aikoina mahtunut edes kokoonpanoon.

Väyryselle siirto HJK:hon tarkoittaisi mahdollisuutta napata ykköshyökkääjän paikka itselleen ensi kertaa sitten Hongan-vuosien.

Väyrysen siirtoa ”Klubiin” neuvottelee hänen italialainen pelaaja-agenttinsa Roberto De Fanti.

HJK tarvitsee luotettavaa maalintekijää, sillä joukkue on tehnyt vain 18 maalia 16 liigaottelussa. Se on kolme pistettä sarjaa johtavaa Ilvestä jäljessä, mutta tamperelaisjoukkue on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Lisätty klo 19.03: HJK tiedotti hankkineensa Väyrysen tämän ja ensi kauden kattavalla sopimuksella.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt