KuPS kohtaa valkovenäläisen Vitebskin Euroopan liigan karsinnoissa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

KuPS aloittaa Euroopan liigan karsinnat jatkopaikka mielessään – ”Tiedämme vastustajasta kaiken tarpeellisen”

KuPS lähtee kaatamaan valkovenäläisiä kapteeni Petteri Pennasen (oik.) johdolla.

Julkaistu: 11.7.2019 10:44

Hyvävireinen KuPS lähtee luottavaisena kaatamaan valkovenäläisiä vieraitaan.

Kuopion Palloseura aloittaa Euroopan liigan karsinnat torstai-iltana kotikentällään. Sen vastustajana karsintojen ensimmäisellä kierroksella on valkovenäläinen FC Vitebsk.

KuPS on noussut Veikkausliigassa toiselle sijalle. Edellisistä neljästä liigaottelustaan se on voittanut kolme ja pelannut yhden tasan.

– Hyvällä fiiliksellä lähdemme näihin peleihin. Nämä ovat eri pelejä kuin liigaottelut, kun lasketaan kahden ottelun yhteistulos, mutta hyvin sujuneet liigapelit ovat nostaneet luottamusta korkealle, KuPSin kapteeni Petteri Pennanen sanoi.

Vitebsk on suomalaisille varsin tuntematon joukkue. KuPSissa vastustajajoukkueeseen on kuitenkin päästy perehtymään. Palavereja on pidetty ja videoita vastustajan pelaamisesta on katseltu.

– Tiedämme vastustajasta kaiken tarpeellisen. Taktiikan analysointi on tosin hieman vaikeaa, sillä he ovat pelanneet ainakin viisi edellistä otteluaan kaikki eri tavalla, Pennanen sanoi.

Millainen joukkue sieltä sitten tulee vastaan?

– Hyökkäysvoimainen ja fyysinen joukkue. Valko-Venäjän sarja on todella fyysinen.

Vitebsk sijoittui viime kaudella Valko-Venäjän pääsarjassa neljänneksi. Kausi oli seuran paras sitten vuoden 1998. Europeleissä seura on esiintynyt viimeksi 1999.

Pennasen mukaan KuPS aikoo luottaa omaan pelisysteemiinsä.

– Pelisuunnitelmaan tietysti vaikuttaa esimerkiksi se, pelaako vastustaja tällä kertaa kolmen vai neljän puolustajan linjalla, mutta emme me hirveästi aio mitään muuttaa. Luotamme systeemimme, Pennanen sanoi.

Uefan sarjarankingissä Valko-Venäjän liiga on sijalla 21, kun Veikkausliigan sijoitus on 38. Toki valtaosa Valko-Venäjän maapisteistä on maan jalkapalloa hallitsevan suurseuran BATE Borisovin hankkimia.

KuPSilla on täysin realistinen mahdollisuus edetä tasaisesta parista jatkoon, mutta Pennanen ei suostu sovittamaan ennakkosuosikin viittaa harteilleen.

– Kyllä sellaiset tilanteet ovat harvassa, että suomalainen joukkue olisi ennakkosuosikki. Mutta emme me altavastaajiakaan ole, hän sanoi.

– Usko jatkopaikkaan on totta kai kova. Turha sinne on lähteä pyytelemään anteeksi.

Lucas Rangel on iskenyt Veikkausliigassa jo kahdeksan maalia.

Viime vuonna KuPS yllätti pelaamalla tasaiset ottelut selkeää ennakkosuosikkia FC Kööpenhaminaa vastaan. Siitä riittää ammennettavaa tämän vuoden kamppailuihin.

– Tärkein anti on, että näimme voivamme pärjätä.

KuPS arvottiin aloittamaan karsinta vieraissa, mutta se päätti vaihtaa kotiottelunsa pelattavaksi ensin. Asia on herättänyt kummastusta, sillä yleensä joukkueet haluavat pelata jälkimmäisen osaottelun kotonaan.

– Kyllähän kaikki haluaisivat pelata ratkaisuottelun kotiyleisön edessä, mutta turha tähän asiaan on tuhlata energiaa. Näin on on nyt päätetty, Pennanen totesi.

KuPSilla on käytössään uusi pelaaja, kun suomalaisille tuttu hyökkääjä Tuco sai peliluvan siirtoikkunan auettua. Kotiottelun tavoite on Pennaselle selkeä.

– Vierasmaalia ei mielellään saisi päästää. Tietysti haluamme voittaa kotona ja lähteä hyvistä asetelmista Vitebskiin.

KuPS–Vitebsk alkaa torstaina kello 19.

Muut suomalaisjoukkueet Euroopan liigan karsinnoissa ovat Inter ja RoPS. Turkulaiset pelaavat kello 19 alkaen vieraskentällä tanskalaista Bröndytä vastaan. RoPS puolestaan aloittaa karsinnat vierasottelulla skottiseura Aberdeeniä vastaan kello 21.45.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?