Lahtelainen radioasema sai pirullisen puhelinsoiton syksyllä 1994 – soittaja toivoi Erkki Junkkarisen valssia ketunhäntä kainalossa

Julkaistu:

legendan jäljillä
Miika Juntusen toivelaulu Harri Kampmanille löytyi Erkki Junkkarisen tuotannosta syksyllä 1994.
Urheilumaailma on täynnä kuolemattomia tarinoita, joita selvitellään Urheilulehden suositulla Legendan jäljillä -palstalla. Julkaisemme verkossa nyt legendan viikolta 22, jolloin aiheena olivat Veikkausliigan mestaruusjuhlat 1990-luvun alkupuolella.

· Lue parhaat jutut tuoreeltaan joka viikko – tilaa Urheilulehti kotiisi tästä.

Legendan mukaan Miika Juntunen soitti voitettuaan jalkapallomestaruuden vuonna 1993 Jazzissa lahtelaiselle radioasemalle ja toivotti hopealle jääneen MyPan päävalmentajalle Harri ”Hopeakettu” Kampmanille vilpittömästi onnea. Juntusella oli toivekappalekin: Erkki Junkkarisen klassikko Ruusuja hopeamaljassa. Miika Juntunen, pitääkö legenda paikkansa?


Pitää paikkansa, mutta vuosi oli 1994, kun voitimme mestaruuden TPV:n riveissä. Olimme Pikilinnassa Tampereella juhlimassa mestaruutta, kun soitin Lahdessa kuuluvaan radioon ja kysyin, voisinko lähettää terveisiä. Lähetin MyPan pelaajille vilpittömät terveiset ja perään lahtelaislähtöiselle ”Hapelle” vähän ruusuja hopeamaljassa. Tarjosin vielä korin kaljaa heidän saunatilaansa Kouvolan Cumulukseen.

Mistä moinen idea sai alkunsa?

Hape yritti hirveällä rahalla monta vuotta saada mestaruutta MyPassa, mutta ei hänellä ole niitä yhtään kappaletta vieläkään. Jätin heidät toisen kerran peräkkäin hopealle. Päätin sitten pieni ketunhäntä kainalossa muistuttaa Hapea, ettei ”hoppee oo häppee”. Pelkästään rahalla ei onneksi voiteta mestaruuksia.

Tuliko Kampmanilta palautetta hopeareunaisista terveisistä?

Ei tullut, Hapella ei ole huumorintajua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt