Veikkausliigaseura VPS:n päävalmentaja siirrettiin sivuun – ”Kausi on ollut vaikea” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigaseura VPS:n päävalmentaja siirrettiin sivuun – ”Kausi on ollut vaikea”

Petri Vuorisen aika VPS:n päävalmentajana on ohi. Myös fysiikkavalmentaja ja videoanalyytikko saivat lähteä.

Petri Vuorinen ei pystynyt korjaamaan VPS:n laskevaa käyrää.­

8.7.2019 10:41

Vaasan Palloseura tiedotti maanantaiaamuna, että päävalmentaja Petri Vuorinen ei jatka enää tehtävässään. Hänet on siirretty sivuun. Christian Sund on hänen korvaajansa.

VPS:n kausi on ollut vaikea. Seura ei ole voittanut yhtäkään liigaottelua tällä kaudella. 14 liigapelistä puolet on päättynyt tasan, puolet tappioon.

– Kulunut kausi on ollut tuloksellisesti ja pääosin ilmeeltäänkin vaikea – erityisesti hävityn Suomen Cupin semifinaalin jälkeen trendi oli merkittävästi laskeva. Maaottelutauon jälkeen näimme peleissä hetkiä, joissa muutosta parempaan oli nähtävissä, mutta lopulta ei riittävästi, toteaa VPS:n hallituksen puheenjohtaja Riku Asukas seuran tiedotteessa.

Talousvaikeuksien kanssa painivan VPS:n käyrä ehti olla laskussa jo tovin Vuorisen alaisuudessa. Seura hurmasi kaudella 2017 ja Vuorinen nousi vauhdilla Suomen kuumimpien valmentajien joukkoon. VPS sijoittui kuudenneksi 2018, mutta sekä 2017 että 2018 seura romahti syyskauden aikana ja tippui europelikahinoista. Viime kausi päättyi neljään peräkkäiseen tappioon.

Christian Sund on toiminut VPS:n valmennustiimissä vuoden 2018 lopusta lähtien. Hänen apunaan jatkaa Henri Sillanpää, mutta Vuorisen tiimistä saivat lähteä päävalmentajan lisäksi fysiikkavalmentaja Carlos Fradao sekä videoanalyytikko Rodrigo Picchioni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?