HIFK:lle kova isku, tähti pitkään sivussa – valmentajan jatkosopimuksesta käydään keskusteluja - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HIFK:lle kova isku, tähti pitkään sivussa – valmentajan jatkosopimuksesta käydään keskusteluja

Stadin derbyssä loukkaantuneen HIFK:n Arnold Origin vamma osoittautui vakavaksi.

HIFK:n maalivahti Arnold Origi loukkaantui Stadin derbyssä.­

5.7.2019 17:21

HIFK:n maalivahti Arnold Origi loukkaantui torstaisessa paikallisottelussa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan.

Origi syöksyi rohkeasti HJK:n läpiajoon päässeen hyökkääjän Evans Mensahin jalkoihin, mutta sai rytäkässä kipeän iskun käteensä eikä pystynyt jatkamaan peliä.

Kenialaislähtöinen Origi kävi perjantaina tutkituttamassa vammansa ja tulos oli ikävä.

– Hän on huomattavan ajan sivussa, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kertoi.

Origin, 35, poissaolo on paha takaisku HIFK:lle, sillä kokenut maalivahti on pelannut erinomaisen kauden. Hänet muun muassa valittiin Veikkausliigan toukokuun tähtimiehistöön.

Stadin derbyssä loukkaantui lisäksi norjalaislaituri Jakob Dunsby. Hänet on valittu Norjan alle 19-vuotiaiden EM-kisamiehistöön, muttei ole varmaa, ehtiikö Dunsby kuntoutua ajoissa kisoihin. Armeniassa pelattava lopputurnaus alkaa 14. heinäkuuta.

HIFK tiedotti perjantaina uudesta pelaajahankinnasta. Seura on tehnyt sopimuksen kärkimies Sakari Tukiaisen kanssa, joka palaa kotimaan kentille tanskalaisesta Thisted FC:stä.

Tukiainen, 27, teki päättyneellä kaudella 13 maalia Tanskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Nyt meillä alkaa olla hyökkääjät kasassa. Luis Enrique on myös hyvässä iskussa. Hän on päässyt kiinni suomalaiseen harjoitteluun ja elämänrytmiin, Lönnström kertoi.

HIFK teki 21-vuotiaan brassin Luis Enriquen kanssa sopimuksen jo toukokuussa, mutta hän saa pelata Veikkausliigassa vasta Suomen siirtoikkunan auettua 10. heinäkuuta.

Lönnströmin mukaan jotkut HIFK:n pelaajista ovat herättäneet kiinnostusta ulkomailla. On mahdollista, että seurasta siirtyy kesän aikana pelaajia myös pois.

HIFK:n norjalaisvalmentajan Tor Thodesenin sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. Lönnström kertoo, että seura käy jatkuvasti keskusteluja Thodesenin kanssa tämän mahdollisesta jatkosta Helsingissä.

– Lisäksi olemme lähiaikoina täydentämässä taustaryhmäämme. Panostus ei tule valmennuspuolelle, vaan helpottamaan pelaajan arkea, kuten palautumista, Lönnström sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?