HJK:lle tyylikkäästi osunut Dahlström pani merkille fanipäätyjen riehakkaan tunnelman – ”Kyllähän sen huomaa, kun hengityksessä tuntee savun”

rac

Julkaistu:

Veikkausliiga
HJK oli vahvempi Stadin derbyssä.
Sebastian Dahlström oli HJK:n avainpelaajia torstai-illan Stadin Derbyssä, kun Klubi kaatoi HIFK:n joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa lukemin 2–0.

Dahlström, 22, viimeisteli tyylikkäästi joukkueensa toisen osuman avauspuoliajan loppupuolella Riku Riskin upeasta esityöstä.

– Puolustuksesta päästiin hyvin avaamaan peliä ja kuljettamaan laitaan. Rikulta tuli täydellinen pallo siihen, ei tarvinnut kuin ulkosyrjältä ohjata. Siitä oli helppo laittaa sisään.

Neljä kuudesta ottelustaan uuden päävalmentajan Toni Koskelan alaisuudessa voittanut HJK oli torstaina hyökkäyssuuntaan todella vakuuttava.

– Hyökkäyksemme on alkanut toimia paremmin. Siinä on hyvin liikettä, pelataan tyhjiin tiloihin ja linjojen taakse. Hyökkäyspelimme on liikkuvampaa kuin aikaisemmin, Dahlström analysoi.

Dahlström totesi, että voitolla paikallisvastustajasta on kolmen pisteen lisäksi oma erityinen merkityksensä.

– Kyllä tämä tuntuu enemmältä kuin vain kolmelta pisteeltä. Tästä saa fiiliksen ja hengen päälle myös seuraaviin matseihin.

Tunnelma Töölössä oli derbylle ominaisesti sähköinen, ja Dahlström kertoi nauttineensa harvinaislaatuisesta tunnelmasta.

– Onhan se älyttömän siistiä. Tätä on vaikea kuvailla, nämä ovat sellaisia matseja, joita ei pääse hirveän usein Suomessa vielä pelaamaan, näistä pitää nauttia.

– Molemmat fanit laittoivat hienosti parastaan, täytyy arvostaa kumpaakin päätyä, Dahlström myhäili.

Kannattajapäädyissä sytytetyt valoraketit peittivät Töölön jalkapallostadionin ottelun alkuhetkillä paksuun savuun, ja HIFK:n päädyssä valtava Stadin Kingit -banderolli syttyi jopa tuleen valorakettien tiputtua sen päälle.

Dahlström myönsi, että katsomon edesottamukset tulee väkisin huomattua myös kentällä.

– Kyllähän sen huomaa, kun hengityksessä tuntee savun. Siitä saa vain hyvän hypen päälle otteluun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt