Veikkausliigassa Lapin yöttömän yön romantiikkaa – ottelu päättyy vasta puoliltaöin! - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigassa Lapin yöttömän yön romantiikkaa – ottelu päättyy vasta puoliltaöin!

RoPS ja KPV kohtaavat ottelussa, joka päättyy vasta puoliltaöin. Ottelu on nähtävissä ilmaiseksi JIM-kanavalla kello 22 alkaen.

Lapin yöttömässä yössä koetaan myös jalkapallon hurmaa, kun Lucas Lingmanin edustama RoPS pelaa lauantaina myöhäisottelun KPV:tä vastaan.­

29.6.2019 11:44

Lapin yötön yö on romantiikkaa. Se on unelmia, toiveita ja joskus myös perilappilaisia riettauksia. Ensimmäistä kertaa kaiken tämän keskelle laskeutuu myös Veikkausliigan jalkapalloromantiikka.

Rovaniemen Palloseura isännöi Kokkolan Pallo-Veikkoja lauantaina ottelussa, joka alkaa vasta kello 22.15. Alkamisaika on suunniteltu niin, että peli päättyy tasan puoliltaöin.

Moinen eksotiikka ei olisi mahdollista kuin Lapissa, jossa aurinko ei tähän aikaan vuodesta laske. Ottelu pelataan siis kirkkaassa päivänvalossa.

Ajatus yöttömän yön ottelusta ehti muhia RoPSin toimistolla usean vuoden. Ideaa lähdettiin toden teolla jalostamaan pari vuotta sitten. Täksi kaudeksi siitä tuli todellisuutta.

– Haluamme aloittaa perinteen. Mahdollisuus järjestää yöttömän yön ottelu on hieno juttu, ja peliä kohtaan on osoitettu paljon kiinnostusta Rovaniemen ulkopuolelta, RoPSin toimitusjohtaja Risto Niva kertoo.

Vielä toistaiseksi tapahtuma on RoPSille enemmän kustannus kuin rahasampo, sillä ensimmäisenä vuonna kyse on aivan uudesta asiasta, eikä sana ole päässyt kiertämään.

Niva uskoo, että aika tekee tässä suhteessa tehtävänsä.

– On hienoa, että lipputilauksia on tehty paljon muilta paikkakunnilta, sellaisten ihmisten toimesta, jotka eivät ole RoPS-faneja vaan haluavat mukaan elämykseen. Uskon, että tulevaisuudessa tapahtuma voi kiinnostaa myös ulkomailla.

Palloseura on panostanut lauantain menoihin.

Tunnelmannostatus alkaa alkuillasta seuran omassa sporttibaarissa. Kahdeksalta stadionille pääsee syömään ja juomaan. Juhlateltassa, johon myytiin erillinen lippu, on kokonainen porsas vartaassa ja asiaan kuuluvia virvokkeita. Paikalla on myös bändi, joka soittaa vieraille.

Nivan mukaan lippuja on myyty parisen tuhatta. Jos keli on hyvä, hän uskoo paikalle tulevan ainakin 3 000 katsojaa. Tärkeintä tällä kertaa on vain luoda hyvä ja mieleenpainuva tapahtuma, jotta menekki olisi tulevina vuosina entistä kovempi.

– Uskon, että tästä tulee jatkossa iso tapahtuma, josta RoPS tunnetaan.

Kentällä pelaaville joukkueille ottelu on eksoottinen haaste, sillä alkamisaika poikkeaa reilusti Veikkausliigan normaalista 18.30 startista. RoPS aloittikin perjantaina harjoitukset vasta kello 22.00.

Päävalmentaja Pasi Tuutti kertoi, että seura kannusti pelaajia venyttämään normaalia päivärytmiään, jottei väsy iskisi kesken ottelun.

– Emme sentään pleikkarisessioita tai yökerhoja suositelleet, ihan vaan sitä, että nukkuu päiväunet ja menee myöhemmin nukkumaan, Tuutti sanoi.

Pallokerhon studio aloittaa lähetyksensä Ruutu+:lla 21.45 ja Jimillä 22.00. Lisäksi Pallokerhon podcast haastatteli Tuuttia perjantaina. Lähetyksen voi kuunnella Ilta-Sanomien verkkosivuilta tai Suplasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?