Serie A:n seura teki tarjouksen Huuhkajien nuoresta tähdestä – ”Siirtoikkunassa tapahtuu varmasti liikehdintää”

EM-karsinnoissa häikäisevällä soolollaan maalin alustanut HJK:n Lassi Lappalainen on IS:n tietojen mukaan saanut tarjouksen Italiasta.

Lassi Lappalainen (oik.) ja Benjamin Källmann nousivat yllättäen avaukseen EM-karsinnassa Liechtensteinia vastaan.

Italiaa ja Liechtensteinia vastaan EM-karsintaa Huuhkajissa pelannut Lassi Lappalainen on italialaisseura Bolognan kiikarissa.

IS:n tietojen mukaan Serie A:ssa pelaava seura olisi jättänyt tarjouksen laiturista, joka alusti Liechtensteinia vastaan upealla kuljetuksellaan Benjamin Källmanin tekemän 2–0-maalin.

Tarjous on ilmeisesti noin puolen miljoonan euron luokkaa. Siirtoihin liitetään yleensä myös prosentti, jonka seurat saavat mahdollisista jatkomyynneistä.

Lappalaisen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen, jolloin HJK saisi pelaajasta noin 300 000 euron kasvattajarahan.

Siinä mielessä puoli miljoonaa ei luultavasti ole vielä riittävä tarjous. Lappalainen on joukkueen tärkeimpiä pelaajia, ja lähtö vaikuttaisi menestysmahdollisuuksiin Veikkausliigan voittotaistossa ja eurokentillä.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti ei halunnut kommentoida sitä, onko Lappalaisesta tullut tarjousta.

– Emme spekuloi näitä asioita median kautta. Sen voin sanoa, että siirtoikkunassa tapahtuu varmasti liikehdintää, Riihilahti totesi.

IS:n tietojen mukaan Bolognan aikomuksena olisi mahdollisesti lainata Lappalainen ensin MLS-seura Montreal Impactiin. Seuran taustalla on kanadalainen liikemies Joey Saputo, joka on myös Bolognan puheenjohtaja.

Montrealissa pelaa tällä hetkellä myös Suomen A-maajoukkuepelaaja Jukka Raitala.

Lappalaisesta on tiettävästi kiinnostunut lisäksi ainakin sveitsiläinen Grasshoppers ja Italian Serie B:hen pudonnut Chievo Verona.

HJK teki viime viikolla sopimuksen laituri Erfan Zenelin kanssa, mikä kielii valmistautumisesta Lappalaisen lähtöön.

Lassi Lappalainen (oik.) ja Benjamin Källmann nousivat yllättäen avaukseen EM-karsinnassa Liechtensteinia vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?