Maarianhaminan pippurisumutuksesta jätetty seitsemän ilmoitusta – poliisi tutkii tapahtumia pahoinpitelyinä

Julkaistu:

Rikosepäily
Poliisi jatkaa Maarianhaminan pippurisumutuksen selvittelyä kuulusteluin.
Suomen Cupin finaalin päätösvihellyksen jälkeen tapahtuneen pippurisumutustapauksen esitutkinta on käynnissä.

Ilveksen voittoon päättynyt Suomen Cupin finaali sai Maarianhaminassa 15. kesäkuuta ikävän päätöksen, kun Safetor OY:n järjestyksenvalvojat suihkuttivat pippurisumutetta kohti kentälle voittoa juhlimaan pyrkineitä Ilveksen faneja. Sumutus kohdistui myös sellaisiin kannattajiin, jotka pysyivät katsomossa sallitulla alueella.
Ahvenanmaan poliisilaitokselta tavoitettu tutkinnanjohtaja, komisario Nina Rasmus kertoi Ilta-Sanomille tiistaina, että rikosilmoituksia tapahtumista on tullut seitsemän.

— Pääasiassa elektronisesti tehdyistä ilmoituksista on kirjattu rikosilmoituksia. Asianomistajia ei ole vielä kuultu, se tapahtuu mantereella. Tulemme pyytämään apua kuulusteluihin asianomaisten paikallisilta poliisilaitoksilta, Rasmus kertoi.

Päätös mahdollisista muista tutkintatoimista tehdään Rasmuksen mukaan asianomistajien kuulemisen jälkeen.

– Rikosnimike on tällä hetkellä pahoinpitely, mutta se voi muuttua tutkinnan aikana, tai lisäksi voi tulla muita rikosnimikkeitä.

Epäiltyjen mahdollista määrää Rasmus ei kommentoinut.


Juttua muokattu 25.6.2019 kello 13.27: Lisätty tieto, että pippurisumutetta suihkutettiin myös muiden kuin kentälle pyrkineiden katsojien päälle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt