Mikä maali! Kyllä Veikkausliigassakin osataan – Hongan Juha Hakolan osuma kelpaisi mihin tahansa maalikimaraan

rac

Julkaistu:

Veikkausliiga
Honka katkaisi HJK:n yli vuoden kestäneen tappiottomien kotiotteluiden sarjan Veikkausliigan paikallisottelussa 1–0.
HJK oli hävinnyt edellisen kerran Veikkausliigan ottelun kotonaan viime vuoden toukokuussa. Putkessa oli 20 kotiottelua ilman tappiota.

Nyt se putki on historiaa. Paikallisvastustaja Honka oli tyly vieras ja vei pisteet Juha Hakolan upealla vapaapotkumaalilla rajan taakse Espooseen.

Honka voitti HJK:n ensimmäisen kerran Helsingissä sitten vuoden 2010.

Hakola upotti vapaapotkun ottelun 79. minuutilla noin 18 metristä. Pallo kaarsi nätisti HJK:n muurin yli ja painui vasemman tolpan kautta verkkoon. HJK:n maalivahdilla Maksim Rudakovilla ei ollut Hakolan oikean jalan kierteiseen laukaukseen mitään mahdollisuutta.

– Meillä ei ollut monta paikkaa, mutta käytimme ne, mitä oli. Ihan nätisi se upposi, Hakola kertasi Ruutu+:n haastattelussa.

Tappio oli vajaan kuukauden pestissään olleelle päävalmentajalle Toni Koskelalle ensimmäinen Klubissa.

Myös HJK sai pallon kertaalleen Hongan maaliin. Jo toisella peliminuutilla Eetu Vertainen syötti linjan taakse ja vapautti Riku Riskin, joka laukoi pallon rangaistuspilkun tienoilta maaliin.

Vertaisen syöttö tuli kuitenkin sekunnin murto-osia liian myöhään, sillä Riski oli ehtinyt läpisyöksyssään paitsion puolelle.

HJK:n paras maalipaikka tuli Evans Mensahille, mutta Hongan maalivahti Timothy Murray poimi Mensahin puskun alakulmasta tolpan juuresta.

HJK koki ottelussa toisenkin takaiskun, sillä Mensah lensi erotuomarin antamalla lisäajalla suihkuun. Mensah sai toisen varoituksen torpattuaan kyynärpäällä Hakolaa päähän. Ensimmäisen varoituksensa Mensah oli saanut sukeltamisesta.

Voitollaan Honka nousi Veikkausliigassa toiseksi. Hongalla on nyt 11 ottelusta 20 pistettä, ja se on tasapisteissä FC Interin kanssa sarjan keulilla.

Veikkausliigan kärki on todella tiivis, sillä kuusi parasta joukkuetta ovat kolmen pisteen sisällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt