HJK:n arpaonni kääntyi – mahdolliselle Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle luvassa kivenkova vastus

Julkaistu: , Päivitetty:

Jalkapallo
Jalkapallon eurosarjojen ottelupariarvonnat jatkuivat keskiviikkona.
Helsingin Jalkapalloklubille on tulossa kova vastustaja, mikäli se selviää toiselle karsintakierrokselle Mestarien liigan karsinnoissa.

Tiistaina HJK:n arpaonni oli hyvä, sillä sen vastustajaksi nostettiin piskuinen färsaarelainen HB Tórshavn.

Keskiviikkona arvottiin otteluparit toiselle kierrokselle. HJK–Tórshavn-otteluparin voittaja saa vastaansa voittajan otteluparista, jossa ovat vastakkain liettualainen Suduva ja serbialainen Belgradin Punainen Tähti.

Serbian mestari Punainen tähti olisi äärimmäisen kova vastustaja. Joukkue oli viime kaudella mukana Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Mikäli HJK kaataa färsaarelaisvastustajan, sen europelit jatkuvat ainakin vielä kahden seuraavan kierroksen ajan, sillä tappio Mestarien liigan toisella karsintakierroksella tietäisi pelien jatkumista Euroopan liigan karsinnoissa.

HJK aloittaa Mestarien liigan karsinnat 9. heinäkuuta kotikentällään.

Myös Euroopan liigan mestarien polku, eli Mestarien liigan karsinnoista putoavien joukkueiden vastustajat on arvottu. Mikäli HJK häviäisi Tórshavnille, se saisi Euroopan liigan toisella karsintakierroksella vastaansa häviäjän otteluparista Rosenborg–Linfield.

Rosenborg on Norjan ja Linfield Pohjois-Irlannin hallitseva mestari.

Euroopan liigan 2. kierros

Turun Interin mahdolliseksi vastustajaksi Euroopan liigan toisella kierroksella arvottiin Lechia Gdansk Puolasta. Interin vastus on raju jo ensimmäisellä kierroksella, jolla se kohtaa tanskalaisen Bröndbyn. Vastus ei helpotu, vaikka Bröndby kaatuisi.

Jos KuPS päihittää valkovenäläisen Vitebskin, se kohtaa toisella kierroksella todennäköisesti Legia Varsovan. Legian on vielä päihitettävä voittaja andorralaisen Sant Julian ja gibraltarilaisen Europan kohtaamisesta. Sen se mitä todennäköisimmin tekee.

RoPSin arpaonni oli toisen kierroksen osalta suomalaisjoukkueista paras. Jos skotlantilainen Aberdeen kaatuu, vastaan tulee voittaja otteluparista, jossa pelaavat luxemburgilainen Fola Esch ja georgialainen Chikhura. Aberdeen on kuitenkin valtava kanto rovaniemeläisten kaskessa.

Euroopan liigan karsintojen ensimmäinen kierros käynnistyy suomalaisjoukkueiden osalta 11.7.

Klo 15.22: Päivitetty tieto Euroopan liigan 2. kierroksesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt