Juhliiko lauantaina Tampereen vai Maarianhaminan elävä futislegenda? Seuraa näitä Suomen cupin loppuottelussa

Julkaistu:

Suomen Cup
IFK Mariehamn ja Ilves kohtaavat Suomen cupin finaalissa Maarianhaminassa lauantaina kello 16 alkaen. Ottelussa kannattaa seurata ainakin näitä pointteja.

1. Ilves jahtaa vuosituhannen ensimmäistä

Tampereen Ilves kuuluu suomalaisen jalkapallon suuriin nimiin, mutta seuran edellisestä suurvoitosta on kulunut pitkä aika. Viimeksi Ipan pelaajat nostelivat pyttyä vuonna 1990, jolloin se voitti Suomen cupin finaalissa HJK:n.

Jarkko Wiss on jo luotsannut Ilveksen vuosituhannen ensimmäiseen mitaliin (Veikkausliigan pronssi 2017). Onnistuuko kovassa nousussa oleva valmentaja tuomaan Ilvekselle myös vuosituhannen ensimmäisen pokaalin?

Pelaajana Wiss voitti cupin HJK:ssa 1998 ja Tampere Unitedissa uransa viimeisellä kaudella 2007.


2. Pääseekö Daniel Sjölund heti juhlimaan?

Jarkko Wiss on tamperelaisen jalkapallon elävä legenda, mutta myös kotijoukkueen riveistä löytyy oman kylän suuri sankari.

Wissin vanha maajoukkuetoveri Daniel Sjölund, 36, palasi pitkän ja menestyksekkään ulkomaanuran jälkeen kasvattajaseuransa IFK Mariehamnin keskikentälle. Daja on viime ajat kärsinyt nivusvammasta, mutta tuoreiden tietojen mukaan hänen pitäisi olla pelikunnossa lauantain finaalissa.

Oman seuran auttaminen voittoon ja ensi kaudeksi eurokentille olisi mahtava kruunu Sjölundin upealle uralle.


3. Voittaako hyökkäys vai puolustus?

Cupin finaalissa kohtaa kaksi eri asioihin peliinsä perustavaa joukkuetta.

IFK luottaa siihen, että se tekee enemmän maaleja kuin vastustaja. Seuran hyökkäys on alkukaudella ollut Veikkausliigan toiseksi tehokkain (16 maalia 10 ottelussa), mutta myös omassa päässäkin on ropissut (11 päästettyä maalia).

Ilves puolestaan keskittyy pitämään oman maalinsa puhtaana – jopa hyökkäystehojen kustannuksella.

Tamperelaisten puolustus on ollut Veikkausliigan ylivoimaisesti tiivein. Kymmenessä liigapelissä oma verkko on heilunut vain neljästi. Vastapainoksi Ilves on itse tehnyt vain yhdeksän osumaa.
Pisteiden valossa Ilveksen lähestymistapa on toiminut paremmin. Ilves johtaa sarjaa, IFK on vasta sijalla 7. Kummankin joukkueen maaliero on +5.

Suomen cupin finaali alkaa lauantaina klo 16. IS:n Pallokerhon ennakkostudio käynnistyy jo klo 15.30. Ottelu näkyy Ruutu+-palvelussa ja JIM-kanavalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt