Kohokohdat: Valmentajanvaihto toi avausvoiton: Veikkausliigan jumbo yllätti Hongan – näin kävi sunnuntain kierroksella

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Veikkausliiga
Veikkausliigassa pelattiin sunnuntai-iltana kolme kamppailua.
  • Otteluiden tulokset
  • Honka–KPV 0–1
  • IFK Mariehamn–FC Lahti 0–1
  • KuPS–SJK 0–1
Veikkausliigan jumbojoukkue Kokkolan Pallo-Veikot vaihtoi valmentajaa keskiviikkona. KPV:n Veikkausliigaan nostanut Jarmo Korhonen sai lähteä, kun joukkue oli aloittanut kauden yhdeksän ottelun voitottomalla putkella.

Korhosen tilalle nostettu entinen apuvalmentaja ja joukkueenjohtaja Niko Kalliokoski sai sunnuntaina unelma-alun pestiinsä. Simo Roiha vei kokkolalaiset 1–0-johtoon Hongan vieraana Espoossa jo kahdeksannella peliminuutilla.

KPV katkaisi Hongan kehnon pelinrakentelun ja Hendrik Helmken pystysyöttö vapautti Roihan maalipaikkaan eikä rovaniemeläislähtöinen kärkimies erehtynyt.

Kokkolalaisten johto kesti Hongan hurjasta painostuksesta huolimatta ottelun loppuun asti, joten KPV avasi kauden 2019 voittotilinsä.

Täydestä pistepotista huolimatta KPV jatkaa liigajumbona. Se on kerännyt kuusi pistettä kauden kymmenestä ottelustaan. Viimeistä edellisenä olevalla VPS:llä on myös kuusi pinnaa, mutta KPV:tä parempi maaliero.

Sarjataulukon näet jutun lopussa.

SJK voitti Kuopiossa

Seinäjoen Jalkapallokerho haki tärkeän vierasvoiton Kuopiosta. Ukrainalainen Denys Oliinyk vei seinäjokiset johtoon 40. peliminuutilla Joonas Sundmanin keskityksestä.

Osuma oli Oliinykille jo kauden neljäs. Hän on joukkueensa ylivoimaisesti paras maalintekijä, sillä yksikään muu SJK:n pelaaja ei ole onnistunut tekemään yhtä maalia enempää tällä kaudella.

Oliinykin osuma jäi myös voittomaaliksi, sillä KuPS ei pystynyt nousemaan tasoihin. SJK:lle nollapeli oli ensimmäinen sitten 30. huhtikuuta pelatun KPV-ottelun.
  • Video: Oliinykin puskumaali KuPSin verkkoon.

Etock ratkaisi viime hetkellä

Maarianhaminassa kotijoukkue IFK Mariehamn joutui pelaamaan ottelun viimeiset reilut 20 minuuttia alivoimalla, sillä Dylan Murnane ajettiin ulos 67. minuutilla. Australialainen Murnane, 24, sai ottelussa kaksi keltaista korttia.

IFK sinnitteli miltei loppuun asti, mutta Lahden kamerunilaiskärki Gael Etock iski voitto-osuman neljännellä lisäaikaminuutilla. Täysi pistepotti oli lahtelaisille kauden kolmas.
  • Video: Gael Etockin voittomaali.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt