Valmensiko Mika Lehkosuo viimeisen ottelunsa HJK:ssa? Joukkue piti kriisipalaverin Lahdessa – ”Esimiehet tekevät varmasti ratkaisun”

rac

Julkaistu:

Veikkausliiga
Ruma vierastappio kiristi silmukkaa entisestään Klubin valmentajan Mika Lehkosuon kurkulla.

FC Lahti–HJK 3–0 (2–0)

Oliko se tässä?

On täysin mahdollista ja jopa todennäköistä, että Mika Lehkosuo johti Klubin peliä viimeisen kerran maanantai-iltana Lahdessa.

Vaikka FC Lahden kolmen maalin voitto oli liian suuri pelitapahtumiin nähden, silti syvälle uponneen Klubin esityksessä oli paljon pahaenteisiä piirteitä.

Vieraat hukkasivat liikaa hyviä tekopaikkoja ja sortuivat karmeisiin lapsuksiin puolustuspäässä.
  • Ottelun huippuhetket yllä olevalla videolla.
Nekin olisivat vielä korjattavissa, mutta sydämen ja sielun puuttumiseen ei riitä hienosäätö. Silloin vaaditaan yleensä radikaali ratkaisu.

Niinpä Lehkosuolta kysyttiin odotetusti, miten uhatuksi hän tuntee oman asemansa.

– Minun on turha miettiä koko asiaa. Esimiehet tekevät varmasti ratkaisun asian suhteen, jos he löytävät paremman miehen. Minä keskityn niihin asioihin, mihin pystyn vaikuttamaan, Lehkosuo vastasi.

Lehkosuo viittasi pelillisiin korjausliikkeisiin. Päällimmäisinä murheina ovat voittavien tehojen puuttuminen ja helppojen maalien lahjoittaminen.

Mielenkiintoista nähdä, jaksaako Klubi odottaa vielä kurssin kääntymistä vai johtaako joukkueen peliä uusi mies jo sunnuntain KPV-matsissa.

Muutos on varmasti potentiaalinen vaihtoehto, koska Klubi on vajonnut Lehkosuon pestin pisimpään voitottomaan putkeen. Se sisältää jo kahdeksan synkkää iltaa.

Klubi voitti viimeksi IFK Mariehamnin 8. huhtikuuta – eli puolitoista kuukautta sitten.

Niinpä Lahden hiihtostadionin uumenissa oli hautajaistunnelma sen jälkeen, kun Klubin pukukopin ovet avautuivat reilun vartin odottelun jälkeen. Sitä edelsi kriisipalaveri.

– Palaverin sisältö on joukkueen keskinäinen asia. Sanotaan kuitenkin sen verran, että siellä puhuttiin joukkueesta, Klubin kapteeni Sebastian Dahlström muotoili.

– Kaikki egoismi on heitettävä roskakoppaan ja kaikki energia on suunnattava joukkueeseen, Lehkosuo säesti.


Kehnot tulokset rassaavat silmin nähden pelaajia.

– Tuntuu tuskaiselta. Kukaan Klubissa ei ole tottunut tappioihin, Dahlström myönsi.

– En ole ollut koskaan urallani vastaavassa tilanteessa. Kun pelaa Klubissa, pitäisi tulla korkeintaan kaksi voitotonta peliä putkeen. Tai korkeintaan kolme, mutta ei missään tapauksessa kahdeksaa, maanantai-illan Klubi-hahmo Lassi Lappalainen manasi.

Lappalainen tukisti itseänsä paitsi hukatusta tekopaikasta myös Lahden toisesta osumasta.

– Se meni pitkälti minun piikkiini. Ei tullut paitsiota, kun jäin makaamaan liian alas.

Lappalaisen mielestä Klubi sortui ennen kaikkea kehnoon viimeistelyyn.

– Toki pitää antaa propsit myös vastustajan veskarille (Patrick Rakovskylle). Hän nappasi muutaman loistokopin. Silti meidän tekopaikoista olisi pitänyt tehdä ilman muuta muutama maali.

Mistä lääke tähän ongelmaan?

– Vaikea sanoa suoralta kädeltä. Ellei muu auta, pitää luoda vielä jokunen paikka enemmän, Lappalainen heitti.

Kriisiotsikoiden leveydet ja paksuudet ovat kasvaneet viikko viikolta, koska Klubin rämpimiselle ei ole löytynyt loppua.

– Jos media haluaa haukkua, haukkukoot. Meidän pitää keskittyä omaan tekemiseen ja panna hommat kuntoon pala kerrallaan, Lappalainen painotti.

Poikkeuksellisen karusta jaksosta huolimatta Klubi on vain neljän pisteen päässä liigan kärkipaikasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt