Veikkausliigan jumbofinaali pelattiin karmealla perunapellolla – kotijoukkueen kapteeni haukkui puitteet: ”Niin surkea pelata kuin olla ja voi”

rac

Julkaistu:

Veikkausliiga
Kokkolan Keskuskentän kunto nousi maanantain ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi.

KPV–HIFK 1–1 (0–1)

– Se oli karmea jalkapallo-ottelu.

HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen kiteytti maanantaina Kokkolassa tasapeliin päättyneen Veikkausliigan jumbofinaalin kaunistelematta. Norjalainen osui arviossaan oikeaan, sillä molemmille joukkueille elintärkeä ”kuuden pisteen” ottelu sisälsi kaikkea muuta kuin jalkapallon hienoksia.

Pääsyynä pelin vaatimattomaan laatuun oli Kokkolan Keskuskentän kehno kunto.

– Kenttä oli niin surkea pelata kuin olla ja voi, latasi KPV:n kapteeni Ville Koskimaa suoraan.
  • Ottelun huippuhetket yllä olevalla videolla.
Muhkurainen kevätnurmi sai joukkueet turvautumaan ilmapeliin, ja tämä tiesi jatkuvia kamppailuita mies miestä vastaan. Kaksinkamppailut sopivat ainakin HIFK:n Jukka Halmeelle, joka oli taistelupalloissa elementissään. Vierasjoukkueen ikitaistelija repi, raastoi ja katkoi palloja joukkueelleen sillä intensiteetillä, että pelin jälkeen hikivana seurasi miehen perässä.

– Laitan kaikki peliin joka kerta, ja varmasti pärjään tällaisessa tappelupelissä. Se ei silti tarkoita, ettenkö tykkäisi pelata ja hyökätä pallollisemmin. Tänään olosuhteet eivät kuitenkaan mahdollistaneet sitä, eikä kumpikaan joukkue ottanut mitään riskejä. Vieraspisteeseen voi olla kuitenkin tyytyväinen, Halme myönsi.


Oli kerrassaan ironista, että pahimmillaan brittiläiseltä alasarjafutikselta näyttäneen pelin maalit olivat todella upeita taidonnäytteitä. HIFK:n Hassan Sesayn ja KPV:n Simo Roihan upeat kaukolaukausosumat kelpaavat mihin tahansa maalikimaraan.

Tasapelin myötä nousijajoukkue KPV:n avausvoitto tämän kauden sarjassa on edelleen ottamatta. Maanantaina kokkolalaisten juhlat eivät olleet kovin kaukana, sillä toisella puoliajalla kotijoukkueella oli puolenkymmentä maukasta tekopaikkaa.

– Yllätyin, kuinka paljon HIFK:ta paremmassa kondiksessa olimme. Saimme koneet käyntiin pelin vanhetessa, mutta paikoista olisi pitänyt pistää pallo pömpeliin, Koskimaa soimasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt