HIFK hankki uuden brasilialaishyökkääjän – yhteistyö tanskalaisseuran kanssa lähellä

Julkaistu:

Veikkausliiga
Luis Henrique on HIFK:n uusi hyökkääjä.
Ilta-Sanomien tietojen mukaan brasilialainen Luis Henrique Farinas Taffner siirtyy HIFK:hon.

21-vuotias hyökkääjä on kouliintunut maineikkaissa akatemioissa. Hän pelasi nuorena Flamengon ja Botafogon akatemioissa. Hänellä on vyöllään viisi Brasilian alle 17-vuotiaiden maaottelua. Hän edusti maataan alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa Chilessä 2015.

Hyökkääjällä on vain niukasti kokemusta miesten otteluista. Hän on pelannut 54 sarjaottelussa vuodesta 2015, jolloin hän murtautui Botafogon Brasilian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan joukkueeseen.

Luis Henrique on pelannut lyhyen aikaa myös Euroopassa. Hän edusti portugalilaista Feirenseä 2017–18 ja pelasi neljässä ottelussa.

HIFK:n riveissä on entuudestaan kaksi brasilialaispelaajaa: 33-vuotias keskikenttäpelaaja Toró sekä 24-vuotias Erikson Carlos.

HIFK on Veikkausliigassa toiseksi viimeisenä ja etsinyt aktiivisesti hyökkääjävahvistusta pitkään.

Seurassa saattaa alkaa lähiaikoina kovempikin siirtoliikenne. Enemmistö seuran osakkeista myytiin kiinalaissijoittaja Lucas Chang Jinille. Chang ja hänen liikekumppaninsa Andrei Zolotko omistavat myös tanskalaisen pääsarjaseuran Vejlen.

Zolotko kontrolloi Vejleä, Chang HIFK:ta. On mahdollista, että seurat ryhtyvät pelaajayhteistyöhön.

– Olisi jopa outoa, jos seurat eivät alkaisi yhteistyöhön, Vejlen toimitusjohtaja Henrik Tönder kertoi Folkebladille torstaina.

HIFK:ssa pelaa jo Vejlestä lainalla hyökkääjä Foday Manneh.

HIFK:n on määrä tiedottaa Luis Henriquen siirrosta huomenna. Siirrosta kertoi ensimmäisenä MTV.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt