KuPSin voittoputki poikki, HIFK:n ahdinkoon helpotusta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

KuPSin voittoputki poikki, HIFK:n ahdinkoon helpotusta

Veikkausliigan sarjanousija HIFK torpedoi mitalisuosikkeihin lukeutuvan KuPSin toiveet neljännestä peräkkäisestä voitosta, kun joukkueet mittelivät 1–1-tasapelin.

12.5.2019 21:35

Kuopiolaiset jatkavat sarjan kärjen tuntumassa, ja tähtipaitojen asema taulukon kellarikastissa puolestaan helpotti hitusen.

– Luovuimme pallosta liian helposti, meni taistelupeliksi. Emme pystyneet murtautumisiin, KuPSin valmentaja Jani Honkavaara listasi.

HIFK suoriutui jälleen yhtä liigan menestyjäkandidaattia vastaan ehyesti ja maltillisen viisaasti. Vierasjoukkueen hyökkäyssommitelmat paimennettiin vahvasti mitoitetuilla puolustusryhmityksillä toistuvasti vaarattomiksi.

Puolen tunnin kynnyksellä isännät saivat myös viimeisellä kolmanneksella aikaiseksi myllytystä niin, että KuPSin maalivahti Otso Virtanen ja savolaispuolustus olivat täystyöllistettyjä.

HIFK:n norjalainen laitalinkki Jakob Dunsby viimeisteli 1-0 pelin 36. minuutilla, mutta sadatta liigapeliään tahkonnut KuPSin senegalilaispuolustaja Babacar Diallo kuittasi lukemat tasoihin vain kolme minuuttia myöhemmin.

Toisella kolmevarttisella KuPS haki lisämaalia vimmatusti, mutta HIFK:n torjui hötkyilemättä rynnäkön.

– Vastustaja oli hyvin fyysinen. Avauspelimme kärsi, kun hävisimme kaksinkamppailuja. Siihen nähden oli hyvä tulos, HIFK:n valmentaja Tor Thodesen kertoi.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?