HIFK neuvottelee kohuagenttien kanssa seuran omistuksesta – näin puheenjohtaja kommentoi

Julkaistu:

Uusien ostajaehdokkaiden joukossa on mm. kaksi entistä pelaaja-agenttia, joiden toiminta Tanskassa on herättänyt kysymyksiä.
Veikkausliigaan täksi kaudeksi palannut HIFK on etsinyt uutta omistajaa jo jonkin aikaa. Uudet omistajat saattavat löytyä ulkomailta

Kiinalainen Lucas Jin Chang ja moldovalainen Andrei Zolotko ovat neuvotelleet HIFK:n osake-enemmistön ostamisesta. Chang ja Zolotko ovat olleet myös tanskalaisseura Vejlen omistajia 2016 lähtien.

HIFK Fotboll AB:n hallituksen puheenjohtaja Christoffer Perret vahvisti IS:lle torstaina, että seura on neuvotellut Changin ja Zolotkon kanssa.

– Neuvottelemme edelleen useiden eri tahojen kanssa, ja neuvottelut ovat kesken, Perret sanoi.

Vejlessä on nähty Changin ja Zolotkon aikakaudella valtavaa pelaajarulettia. Pelaajia on tullut ja lähtenyt tiuhaan tahtiin.

Miehet ovat entisiä pelaaja-agentteja. Chang on vaikuttanut Kiinan pelaajamarkkinoilla, Zolotko Itä-Euroopassa.

HIFK:n pelaajavaihtuvuus on ollut merkille pantavaa liigaan paluun jälkeen jo ennen uusia omistajia – ketkä nämä sitten jatkossa ovatkin.

Jos Chang ja Zolotko tulevat HIFK:hon, onko teillä odotettavissa lisää pelaajaliikennettä?

– Jos he tulisivat, niin sehän olisi heistä kiinni. Mikäli he tulevat, he varmasti kertovat, miten haluavat pyörittää seuraa, Perret vastasi.

Tanskalaislehdissä on kirjoitettu Changin ja Zolotkon epäillystä hämäräpelistä mm. vilkkaasti käyneissä pelaajakaupoissa.

”Meillä on Suomen historia tiedossa”

Perret’n mukaan HIFK on selvittänyt kaikkien uusien ostajaehdokkaiden taustoja useiden eri tahojen, kuten Palloliiton, Uefan ja Suekin kanssa. Mitään hälyttävää ei ole löytynyt.

– Kaikki on käyty läpi eettisistä tarkastuksista lähtien. Olemme tutustuneet asioihin todella tarkasti. Totta kai meillä on Suomen historia tiedossa, Perret sanoi.

Esimerkiksi veikkausliigaseura Allianssi joutui hämärämiesten pelikentäksi ulkomaalaisomistuksessa 2005.

Vejlen runsas pelaajaliikenne on herättänyt Tanskassa keskustelua omistajien motiiveista, mutta Perret’n mukaan Changin ja Zolotkon aikana tanskalaisseurassa on tapahtunut paljon hyvää.

– Olen keskustellut Vejlen toimitusjohtajan kanssa. Varsinkin seuran talous on kunnossa. Vejle on kääntynyt vahvasti tappiollisesta voitolliseksi seuraksi, Perret kertoi.

HIFK neuvottelee edelleen useiden ostajaehdokkaiden kanssa. Perret ei osaa vielä tarkasti sanoa, milloin uudet omistajat ovat selvillä.

– Meidän toivomuksemme on, että neuvotteluissa ollaan lähellä (ratkaisuja). Kokonaisuuden on toimittava. Neuvottelut ovat valmiita, kun kaikki ovat tyytyväisiä. Voi olla, että huomenna paiskataan kättä tai voi mennä kuukauden päähän, Perret sanoi.

HIFK on pelannut Veikkausliigassa kuluvalla kaudella kolme ottelua. Se hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta avasi pistetilinsä tiistaina Stadin derbyssä mestarisuosikki HJK:ta vastaan 1–1-tuloksella.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa ensi maanantaina kotikentällään Honkaa vastaan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.