HJK:n leirissä ruoskittiin omaa suoritusta: ”Emme voi lähteä pelaamaan näin” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK:n leirissä ruoskittiin omaa suoritusta: ”Emme voi lähteä pelaamaan näin”

Piste ei tyydyttänyt sinivalkoisessa leirissä.

23.4.2019 23:23

HJK–HIFK 1–1 (0–0)

HJK:n leirissä harva löysi pelistä positiivista sanottavaa, ymmärrettävästi. Nikolai Alho manasi joukkueen heikkoa pelinrakentelua keskialueella ja suoraviivaisuuden puutetta. Valmentaja Mika Lehkosuo tunnusti taktisen erheensä ottelun avausjaksolla.

Maalintekijä Akseli Pelvas osui ensimmäistä kertaa urallaan derbyssä. Bileet kannattajien edessä vaihtuivat kuitenkin pettymykseen, kun HIFK tasoitti.

– Jäi (maali) vähän laihaksi lohduksi. Olisi ollut kiva voittaa, Pelvas harmitteli.

Pettymyksen alle jäi sekin, että Pelvas on viimeksi tehnyt maalin liigapelissä lähes tasan vuosi sitten – 3. toukokuuta 2018. Nyt hän osui tärkeässä paikassa.

Pelvas ei pelännyt sanoa, että derbyt ovat olleet paha pala Klubille. 2015–17 se lähti yhtä lailla suursuosikkina peleihin, mutta tulos jäi useimmiten uupumaan.

– Derbyt ovat tunnetusti olleet aina vaikeita meille. IFK saa näistä peleistä ekstrabuustia. Niin saadaan tietysti mekin mutta jotenkin... En usko, että se pelaajien tahtotilasta ainakaan johtuu. Ehkä olemme vähän sattumankin takia saaneet vähän heikompia tuloksia kuin pitäisi.

Derbyä ei voi verrata normaaliin liigapeliin, Pelvas muistutti. Hän on oikeassa. Klubin harmiksi derbylataus tuntuu ottelusta toiseen purkautuvan negatiivisena tappion pelkäämisenä.

Tasapeli oli HJK:lle kolmas peräkkäinen. HJK:n luottopelaaja Alho oli erityisen pettynyt esitykseen kotiyleisön edessä.

– Kuopio, SJK, ne ovat vaikeita matseja. Tasapeli ei ole katastrofaalinen. Vieraspiste on ihan hyvä. Kotona on pakko pelata paremmin. Emme voi lähteä pelaamaan näin. Muuten tulee vaikeaa, Alho vaati.

HJK on sarjakärjessä, mutta pääasiassa suuren ottelumääränsä vuoksi. Takana kärkkyy useampikin nälkäinen haastaja, jolle jokainen HJK:n harha-askel on lottovoitto.

Lehkosuo, Pelvas ja Alho halusivat kaikki aikaa hioa joukkueen peliä kuntoon. Nyt siihen tulee tilaisuus, kun seuraava peli on vasta ensi maanantaina. Alho tarjosi kysyttäessä pitkän arvion joukkueen kipukohdista hyökkäyspelissä.

– En osaa sanoa, mikä on suurin ongelma. Tuntuu vähän siltä, että kun päästään ensimmäisen prässilinjan ohi tai jopa toisen, niin pelaamme liian hitaasti. Jätkien pitäisi luottaa omiin kykyihinsä. Heidän pitäisi haastaa röyhkeämmin. Voisimme vetää vähän kauempaa, melkein yritämme kuljettaa boksiin. Pitäisi vaan laukoa, saada vastustajaa boksista veke. Vaikea sanoa. Pitää parantaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?