Näin sen pitikin mennä! HIFK iski kovaa kiinni ja näytti, mistä se on tehty: ”Tiesimme, että Klubi tykkää pimputella omassa boksissa”

rac

Julkaistu:

veikkausliiga
HIFK onnistui vihdoin pelaamaan, kuten se on koko talven ja kevään yrittänyt. Tulosta tuli.
Derbyt ovat armottomia. Ottelun lopussa yksi pääty itkee, toinen tanssii. Varmaa ennalta on ainoastaan, ettei kukaan poistu stadionilta rauhallisin mielin.

Telia-areenan käytävillä useampikin HJK:n legenda päästeli kovia ärräpäitä. Kannattajapääty buuasi HJK:n koppiin tauolla, ja antoi palaa uudelleen heti ottelun päätyttyä. Tasatulos heikolla esityksellä ennalta selvästi kehnompaa HIFK:ta vastaan ei todellakaan kelpaa.

Punaisessa päädyssä meno oli aivan toinen. Kauden ensimmäinen piste, kauden ensimmäinen maali – kaikki verivihollisen kustannuksella. Sen jälkeen, kun IFK taivalsi koko Suomen cupin ja aloitti Veikkausliigan pelkillä tappioilla oli pistekin kuin mannaa taivaalta.


HIFK vei Klubilta jalat alta. Kova prässi alkoi heti ottelun alussa ja paine jatkui niin kauan kuin pelaajien jaloissa riitti virtaa. HJK:n pallollinen peli meni aivan sekaisin, ja IFK määritti pitkään ottelun suunnan.

Punaisen myrskyn keskellä kuljettajan penkillä istui joukkueen pitkäaikainen voimahahmo Jukka Halme.

– Tuntuu aina hyvältä ottaa piste tai pisteitä HJK:n kustannuksella, Halme totesi vaatimattomasti pelin jälkeen.

– Tiesimme, että Klubi tykkää pimputella omassa boksissa. Siellä oli se meidän mahdollisuus.


Halme alusti IFK:n tasoituksen. Hän ohjasi Jani Bäckmanin kulmapotkun Erikson Carlosin polulle, brassi nikkasi pallon verkkoon. Halme ja kumppanit syöksyivät juhlimaan keskelle katsomosta kenttäalueen puolelle tulleita kannattajia.

Osuma teki tyhjäksi Akseli Pelvaksen johtomaalin, jonka synnyn Halme joutui todistamaan kentän laidalta. Kovaotteinen keskikenttäpelaaja oli lääkärin paikattavana.

– Näihin derbyihin syttyy aina. Olemme saaneet näiden merkityksen uusillekin kavereille iskostettua.

Halme ja muut IFK:n pelaajat eivät ole menettäneet uskoaan, vaikka talvi oli poikkeuksellisen vaikea. Talven ja kevään ainoa voitti tuli divarijoukkue MyPasta juuri ennen kauden alkua.

Brändifutista

Jos HIFK:n kiekkojoukkue tunnettiin pitkään kovaotteisesta brändistään, niin nyt ehkä saman voi sanoa futisjoukkueestakin. Niin aggressiivinen ja ahkera joukkue oli – ja aikoo olla jatkossakin. Nyt, Halme ja päävalmentaja Tor Thodesen vakuuttivat kuin yhdestä suusta, nähtiin se oikea HIFK.


– Nyt näkyi se puumerkki, jollaisen olen koko ajan halunnut. Se tarkoittaa korkeaa prässiä, paljon juoksemista, paljon voimaa, Thodesen painotti.

Aiemmin keväällä Inter ja IFK Mariehamn tulivat HJK:n vieraiksi erittäin puolustusvoittoisella taktiikalla ja hävisivät. Norjalainen Thodesen myönsi suoraan, että vastaava lähestymistapa olisi tiennyt turmiota HIFK:lle.

– Suurin osa joukkueista tulee tekemään samoin kuin Inter ja Maarianhamina, mutta me emme voi. 90 minuuttia sellaista ja meidän omissa soisi vaikka kuinka. Olemme valmistautuneet tällaiseen peliin koko talven. Tämä pelitapa on meidän tilaisuutemme. Jos HJK:ta ei prässää, ne sahaavat joukkueesi auki.

Tällä kertaa sahaa piti HIFK. Seuraava derby näyttää, osaako HJK ottaa taas kuskin ohjakset itselleen. Pisteet menivät tasan, mutta nyt juhlii HIFK.

HJK–HIFK 1–1 (0–0)

Maalit: 49. Akseli Pelvas 1–0, 65. Erikson Carlos 1–1.

Erotuomari: Ville Nevalainen.

Yleisöä: 10 251.

IS-tähdet:

★★★Jukka Halme, HIFK

★★Jakob Dunsby, HIFK

★Akseli Pelvas, HJK

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt