Ratsupoliiseja ja partioita – Helsingin poliisi varautuu räjähdysherkkään urheiluiltaan

Julkaistu:

VEIKKAUSLIIGA
Helsingin poliisi tuo ratsupoliiseja ja partioita valvomaan HIFK:n ja FC Lahden välistä Veikkausliigaottelun sujumista.
HIFK pelaa tänä iltana klo 18.30 Veikkausliigassa ensimmäisen kotiottelunsa Telia 5G Areenalla FC Lahtea vastaan. Helsingin poliisiin on varautunut tulikuumaan kamppailuun.

– Poliisi kiinnittää huomiota otteluihin, joissa kannattajat ovat aiheuttaneet joskus häiriötä. Tässäkin pelissä poliisilla on normaali vahvuus, Helsingin poliisilaitoksen kenttäkomisario Katja Nissinen kertoi IS:lle puhelimitse.

– Täytyy muistaa, että tällaisissa urheilutapahtumissa ennen kaikkea järjestäjillä on vastuu järjestyksenvalvonnasta. Poliisin tehtävänä on tukea sitä toimintaa.

Paikalla on Nissisen mukaan muutamia poliisipartioita ja ratsupoliiseja. Enemmän resursseja on ollut mukana HJK:n ja HIFK:n Stadinderbyissä.

– Tänään mennään normaalivahvuuksilla.

Nissinen toivoo, että ilta olisi aktiivinen pelaajien ja kannattajien puolesta.

– Toivotaan, että pelataan hyvää jalkapalloa ja kannustetaan asianmukaisesti.

HIFK on Veikkausliigan sarjataulukossa tällä hetkellä 11:s ja FC Lahti kahdeksas.

Samaan aikaan viereisessä Helsingin Jäähallissa pelataan HIFK:n ja Kärppien kuudes välieräottelu. Halli on loppuunmyyty 8 200 katsojalle.

Maaliskuussa Helsingin Jäähallilla ennen HIFK:n ja Pelicansin toisen puolivälieräottelun alkua poliisi otti kiinni kaksi jääkiekkofania. Poliisi joutui käyttämään tilanteen yhteydessä pippurikaasua.
HIFK:n ja FC Lahden ottelut ovat olleet lähes aina tulikuumia ja räjähdysherkkiä. Esimerkiksi kaudella 2011 Ykkösen ottelussa Lahdessa noin kymmenen HIFK:n kannattajaa karkasi lahtelaiskannattajien kimppuun, kun poliisi oli saattamassa helsinkiläisiä linja-autoon. Poliisi otti kiinni neljä riitapukaria, jotka vietiin putkaan.

Kaudella 2017 taas HIFK:n fanit onnistuivat kuljettamaan useita soihtuja katsomoon Lahdessa ennen FC Lahti-HIFK -ottelun alkua. HIFK:n kannattajat sytyttivät soihdut ennen ottelun alkamista ja huusivat samalla ”Veikkausliiga haistakaa v**ttu”.

HIFK:n fanit eristettiin lopulta muista katsojista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt