HIFK ja KPV yrittävät todistaa arviot vääriksi – ”Pystymme ottamaan pisteitä”

Julkaistu:

Veikkausliiga
Jalkapalloliigan nousijaryhmät eivät lähde nöyristellen kauteen.
Nousijaseurat Helsingin IFK ja Kokkolan Pallo-Veikot löytyvät useissa miesten jalkapalloliigan ennakkoarvioissa sarjan häntäpaikoilta.

HIFK hävisi Suomen cupissa kaikki viisi lohkopeliään. Joukkueeseen on tullut suuri määrä uusia pelaajia sekä päävalmentaja Tor Thodesen. Helsinkiläisten pelaaminen on näyttänyt talvikaudella sekavalta.

– Olemme muutosvaiheessa. Meille on tullut 19 uutta pelaajaa, ja olemme muuttaneet toimintaamme puoliammattilaisuudesta ammattilaisuuteen. Meidän täytyy rakentaa joukkueeseen vahva yhtenäisyys. Näin monen uuden pelaajan kanssa se on vähän haastavampaa kuin vaikka viiden uuden, Thodesen sanoo.

Thodesen tuli HIFK:n peräsimeen tammikuussa. Hän sanoo, että suomalainen seurajoukkuejalkapallo on toistaiseksi vastannut ennakko-odotuksia.

– Pystymme ottamaan pisteitä useilta näistä joukkueista. Minuun on isoimman vaikutuksen tehnyt Inter. Pidän heidän tyylistään pelata jalkapalloa, norjalaisluotsi sanoi viitaten kokemuksiinsa cupin peleistä.

Helsinkiläisryhmään on virrannut useita ulkomaalaispelaajia ja Hannu Patrosen sekä Njazi Kuqin kaltaisia konkareita. Patrosen lisäksi puolustukseen on hankittu muun muassa Tero Mäntylä.

Cup lisännyt KPV:n menestysuskoa

KPV:n talvi on mennyt tulosten valossa mukavasti, sillä joukkue on edennyt cupissa puolivälieriin.

– Tiedostamme, että cupin lohkopelit olivat halliotteluita, muttemme jääneet niissä jalkoihin. Ne antavat meille uskoa tekemiseemme, päävalmentaja Jarmo Korhonen sanoo.

HIFK nousi liigaan suoraan Ykkösen voittajana, ja KPV haki paikkansa pudottamalla karsinnoissa TPS:n.

– Joukkueemme on äärimmäisen sitoutunut. Olemme myös äärettömän motivoitunut, äärettömän innokas ja äärettömän uhrautuvainen joukkue. Kun tulee pukukoppiimme, näkee kuinka pelaajat viihtyvät keskenään. Tarvittaessa vaikka syövät pallon toisen puolesta, Korhonen kehuu.