HIFK:n luottopuolustaja jäi tylysti ilman sopimusta: ”Syy vaihtui päivästä riippuen”

Julkaistu:

Veikkausliiga
Kaksi kertaa HIFK:n kanssa noussut Pauli Kuusijärvi ei kelvannut uudelle valmentajalle.
HIFK:n jalkapallojoukkuetta vuodesta 2014 asti edustanut Pauli Kuusijärvi ei jatka enää seurassa. Kolme helsinkiläisten veikkausliigakautta sekä kaksi nousua mukana ollut luottotoppari ilmoitti asiasta Instagram-tilillään.

– Nämä tanssit ovat osaltani ohitse. En ole IFK:n pelaaja kaudella 2019. Olisin halunnut jatkaa matkaa, mutta lopulta se ”ei vain oikein onnistunut”. Syy vaihtui hieman päivästä riippuen, Kuusijärvi kirjoittaa.

– Lisäksi oma käsitykseni siitä, mitä kunnioitus vanhoja pelaajia kohtaan tarkoittaa, poikkeaa radikaalisti mediassa esitetystä.
Kommentin voi nähdä suorana kritiikkinä seuran johtoa ja varsinkin urheilutoimenjohtajaa Mika Lönnströmiä kohtaan.

Mikä oli syy sille, ettei Kuusijärvi saanut sopimusta HIFK:hon?

– Syy on se, että valmentaja teki tällaisen ratkaisun, Lönnström kertoo Ilta-Sanomille.

Urheilutoimenjohtaja vastasi joukkueen kokoamisesta talvella. Kun norjalainen Thor Thodesen valittiin päävalmentajaksi tammikuussa, hän on saanut viimeisen sanan ryhmää kasattaessa.

Kaveriporukasta ammattilaisryhmäksi

Lönnström on tehnyt useaan otteeseen selväksi, että hän haluaa muuttaa entisen ”kaveriporukan” ammattilaisjoukkueeksi, joka harjoittelee aamuisin tai keskellä päivää, kun se aiemmin on treenannut päivän päätteeksi.

Myöhempi harjoitusajankohta on mahdollistanut sen, että muutaman kokeneemmat runkopelaajat ovat voineet käydä myös töissä. Esimerkiksi Kuusijärvi työskentelee Suomen maajohtajana markkinointimateriaaleja tuottavassa yrityksessä.
Lönnströmin mukaan päätös joukkueen ammattilaisuudesta tehtiin viime kauden lopussa.

Pelaajille on kuitenkin vielä talven aikana kerrottu, että harjoitukset alkavat aiempaan tapaan kello 17 siinä vaiheessa, kun joukkue siirtyy Talin hallista ulkokentälle Telia 5G -areenalle.

Tämän Lönnström myöntää. Myöhemmäksi ajankohdaksi ei ollut kuitenkaan mahdollista saada tarpeeksi pitkää treenivuoroa, joten HIFK joutui ottamaan aiemman vuoron. Tätä myös Thodesen halusi.

– Kerroin valmentajalle, että sillä on sitten tietynlaisia vaikutuksia, Lönnström viittaa töissä käyvien tilanteeseen.

Kuusijärvi ei halunnut päivitellä päivitystään enemmän tilannettaan. Hän kommentoi kuitenkin tuntemuksiaan lyhyesti.

– Onhan tämä iso asia, että joutuu katselemaan uusia juttuja. HIFK merkitsi minulle valtavasti. Vaikea nähdä, että saisin samanlaista tunnesidettä mihinkään muuhun seuraan, Kuusijärvi sanoi.

32-vuotias puolustaja aikoo näillä näkymin kuitenkin jatkaa pelaajauraansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt