Myös RoPSin afrikkalaiset jumissa – resurssipula hidastaa pelaajien pääsyä töihin Suomeen - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Myös RoPSin afrikkalaiset jumissa – resurssipula hidastaa pelaajien pääsyä töihin Suomeen

RoPS odottelee yhä ghanalaispelaajia Suomeen.

Julkaistu: 14.2.2019 15:41

Rovaniemen Palloseura on samassa jamassa kuin KuPS afrikkalaispelaajiensa kanssa.

Rovaniemen Palloseura tiedotti viime syksynä hankkineensa kolme pelaajaa Ghanasta. Arthur Maxwellin, Ibrahin Issahin ja Issah Yakubun oli määrä olla rovaniemeläisten merkittäviä vahvistuksia kaudeksi 2019.

RoPSin länsiafrikkalaisten kohtalo on kuitenkin ollut sama kuin Kuopion Palloseuran senegalilaistopparin Babacar Diallon. Ilta-Sanomat kertoi torstaina, että aiemmin viisi kautta jo Suomessa pelanneen Diallon viisumihakemus hylättiin ja hänen tulonsa Suomeen on auki. Ghanalaiset odottavat kotimaassaan tilanteen ratkeamista.

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva kertoo IS:lle, että seura teki vaadittavat hakemukset ja suoritti tarvittavat maksut jo marraskuussa, mutta pelaajien tilanne on ollut auki kolmen kuukauden ajan. Syy on ruuhkautuneessa maahantulokäsittelyssä Länsi-Afrikan maista. Se tehdään Suomen suurlähetystössä Nigeriassa.

– Olen lähettänyt kymmenisen sähköpostia viralliseen osoitteeseen tänä aikana, enkä pitkään saanut edes kenenkään yhteyshenkilön nimeä. Minulle vaan aina vastattiin, että käsittely on kesken. Ihan perseestä tuollainen kohtelu, Niva harmittelee.

Niva toimitti IS:lle kopion sähköpostista, joka hänelle viimeksi suurlähetystöstä lähetettiin. Siinä maahantuloasioista vastaava kansalaispalveluvastaava kertoo Nivalle, että lähetystön resurssitilanne on ”erittäin vajaa”. Se käsittelee kaikkiaan 21 Länsi-Afrikan valtion maahantulolupa-asioita, ja käsittelijöitä on hänen mukaansa tasan yksi – hän itse.

Lähetystö siirtyy parhaillaan ulkoistettuun viisumi- ja oleskelulupahakemuksien vastaanottoon. Sivusto aukeaa helmikuun 27. päivä. Sen toivotaan jouduttavan käsittelyaikoja.

– Tilanne on harmillinen, koska kaikki pelaajat ovat kuitenkin tulossa Suomeen tekemään töitä. Resurssit ovat tiukat, mutta minun on vaikea ymmärtää, miten käsittelyssä voi mennä kolme kuukautta, Niva jatkaa.

Niva ei tiedä, koska saa pelaajansa Suomeen. Mahdollista se lienee kaikesta päätellen aikaisintaan maaliskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?