Veikkausliigan tähtitoppari jumissa kotimaassaan – seuran tähtäimessä Huuhkajien pelaaja - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigan tähtitoppari jumissa kotimaassaan – seuran tähtäimessä Huuhkajien pelaaja

Babacar Diallon saapuminen Kuopioon on hämärän peitossa.

Babacar Dialloa kaivataan KuPSin riveihin.­

14.2.2019 10:31

Kuopion Palloseuran senegalilaistoppari Babacar Diallon viisumihakemus on hylätty. Keskuspuolustaja Diallo on tällä hetkellä kotimaassaan Senegalissa odottamassa ratkaisua viisumiasiaansa. Asiasta kertoi Ilta-Sanomille KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara.

KuPSissa ei tiedetä, koska Diallon viisumiasia ratkeaa. Hänen oli määrä palata seuraan kahden vuoden poissaolon jälkeen.

Diallo on tuttu nimi Suomessa. Hän tuli Suomeen Interiin ja pelasi kolme hyvää kautta 2011–2013. Lyhyen USA:n visiitin jälkeen hän edusti KuPSia hyvällä menestyksellä kaudet 2015 ja 2016. Tämän jälkeen matka jatkui Itävaltaan St. Pölteniin. Tammikuussa Diallo solmi KuPSin kanssa vuoden sopimuksen.

– Babacar haki viisumia Ranskaan ja olisi tullut sieltä Suomeen. Hakemus hylättiin. Uskon, että asia vielä ratkeaa, mutta en osaa sanoa, miten kauan tilanteen ratkeamiseen menee, Honkavaara kertoi IS:lle.

Diallo, 29, ei pystynyt viisumiasian vuoksi osallistumaan seuran Turkin-leirille. Leiri alkoi keskiviikkona.

KuPSilla on tähtäimessä uusi puolustaja. IS:n tietojen mukaan A-maajoukkueessakin pelannut Kalle Taimi on seuran mukana Turkissa. Hän harjoitteli kuopiolaisten mukana jo viime viikolla ja on vahva vaihtoehto seuran takalinjoille. Sopimusta Taimella ei vielä ole.

Taimi, 27, kuntouttaa itseään polvileikkauksen jäljiltä. Taimi loukkaantui viime elokuussa. Hän on palaamassa pelikuntoon.

Pitkään alemmissa sarjoissa pelannut Taimi debytoi Veikkausliigassa PS Kemin paidassa 2016 ja teki välittömästi vaikutuksen. Hän siirtyi seuraavaksi kaudeksi FC Lahteen ja nousi A-maajoukkueeseen. Hän on pelannut Huuhkajien paidassa kahdesti ja tehnyt yhden maalin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?