Kova hankinta Veikkausliigassa: HJK:n viime kauden ongelmapelaaja Filip Valencic palaa Suomeen - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Kova hankinta Veikkausliigassa: HJK:n viime kauden ongelmapelaaja Filip Valencic palaa Suomeen

Slovenialaistähti siirtyy kaudeksi 2019 lainalle Turun Interiin.

Filip Valencic lähti HJK:sta kesken viime kauden.­

11.2.2019 18:33

Kolmella edellisellä kaudella Veikkausliigassa ihastuttanut Filip Valencic, 27, siirtyy norjalaisseura Stabäkista alkavaksi kaudeksi lainalle Interiin.

Valencic siirtyi PS Kemiin kesällä 2016 englantilaisesta Notts Countystä. Seuraavalla kaudella 2017 huippuiskuun Kemissä yltynyt hyökkääjä siirtyi kesken kauden HJK:n riveihin.

Valencic teki veikkausliigakauden 2017 aikana yhteensä peräti 15 maalia ja antoi 12 maalisyöttöä. Hänet valittiin kyseisellä kaudella sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Kesken viime kauden Valencicin sukset menivät ristiin helsinkiläisseuran kanssa. Ongelmat alkoivat, kun slovenialainen kieltäytyi pelaamasta Veikkausliigan ottelussa. Valencic palasi vielä sen jälkeen pelaavaan kokoonpanoon, mutta oikutteleva tähtipelaaja joutui myöhemmin uudestaan hyllylle.

Lopulta HJK kauppasi Valencicin Norjan pääsarjassa pelaavaan Stabäkiin elokuussa.

Valencicin vastuu tyvipään seurassa jäi kuitenkin loppukaudella vähäiseksi.

Interin espanjalainen päävalmentaja Jose Riveiro toimi vielä viime kaudella HJK:n apuvalmentajana, joten Valencic on hänelle entuudestaan tuttu.

– Hän on hyökkääjä, joka voi pelata kärjessä, kymppipaikalla ja toisena hyökkääjänä, mutta tarvittaessa myös laidoilla. Hän on voimakas, erityisesti vasemmalla jalallaan hyvä pelaaja, joka pystyy sekä tekemään että syöttämään maaleja, Riveiro kuvaili uutta hankintaa seuran tiedotteessa.

– Mahtava päästä Interiin ja kiva tulla tutun valmentaman alaisuuteen. Olen kuullut seurasta paljon hyvää ja haluan auttaa joukkuetta pelaamaan parempaa jalkapalloa, Valencic puolestaan sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?