Poliisi näkyvästi paikalla Talin hallin ympäristössä – HJK kaatoi HIFK:n

Julkaistu:

Suomen cup
Korkean riskin ottelussa oli suomalaisittain mittavat turvatoimet.
Suomalaisessa jalkapallossa on varsin harvoin korkean riskin otteluita. Tiistaina sellainen pelattiin Talin jalkapallohallissa, kun HJK ja HIFK kohtasivat Suomen cupissa.

Tähtirinnat nousivat syksyllä takaisin liigaan, joten kesällä nähdään jälleen Stadin derbyjä. Aiemmissa paikalliskohtaamisten yhteydessä seurojen kannattajat ovat mellakoineet ja tapelleet keskenään. Siksi poliisi valmistautui säntillisesti joukkueiden kohtaamiseen.

Talin hallin ympäristössä oli kymmeniä poliisin ajoneuvoja, ratsupoliiseja ja koiria.

– Näiden derbyjen historia ei ole kovin suotuisa, joten poliisi halusi todennäköisesti varmistaa, ettei mitään pääse edes alkamaan, HJK:n turvatoimista vastaavan Paristo Oy:n toimitusjohtaja Risto Niironen sanoo.

Poliisi harjoitteli toimia jo lauantaina, kun 280 Hammarbyn kannattajaa vieraili Helsingissä seuraamassa Klubin ja tukholmalaisseuran harjoitusottelua.

Keskiviikkona selvittiin puhtain paperein, sillä ainakaan tapahtumapaikalla ei sattunut välikohtauksia, vaikka paikalla oli runsaslukuinen fanijoukko molemmista leireistä.

Itse ottelussakin riski oli illan sana. HJK:n käyttämässä 3–4–3-systeemissä Riku Riski oli elementissään ja jaksoi hakea palloa yli 90 minuutin ajan.

– Kiva oli ottaa avausvoitto, mutta HIFK teki meidän pelin vaikeaksi, Riski analysoi.

Vaikeuksien keskellä turkulaislähtöisen pelurin nerous pelasti Klubin. Puolen tunnin pelin jälkeen HJK sai keskialueen tuntumasta vapaapotkun, jonka kapteenin nauhaa kantanut Sebastian Dahlström antoi nopeasti.

Näissä tilanteissa älykäs Riski on parhaimmillaan. HIFK:n puolustajien odotellessa hidasta vapaapotkua Riski spurttasi linjan taakse, jonne Dahlströmin lähettämä pallo tulikin. Riskin tarkka laukaus ohitti maalivahti Daniel Kollarin.

HJK:lla oli paikkoja lisämaaleihin, mutta kun niitä ei tullut, vastustaja heräsi. Klubin peli jämähti viimeiseksi vartiksi ja HIFK pystyi luomaan muutaman vaarallisen tilanteen. Toppari Tino Palmastolla oli loistopaikka, mutta HJK-vahti Maksim Rudakov poimi puskun näppeihinsä.

– Olemme uuden pelisysteemin kanssa vielä alkuvaiheessa ja treenaamme joka osa-aluetta, kuten pelaajien liikettä ja ajatusta, Riski ruoti joukkueen nykytilaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt