HJK:lle tappio Skotlannin maalijuhlissa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK:lle tappio Skotlannin maalijuhlissa

Julkaistu: 20.1.2019 16:09

HJK:n nuorisokaarti onnistui tekemään maalit.

Kevin Kouassivi-Benissan ja Lassi Lappalainen tekivät HJK:n maalit 2–3-tappiossa Rangersin vieraana. Ystävyysottelu keräsi Rangersin Ibrox-stadionille 21 224 silmäparia. Yllä olevalla videolla näet koko ottelun

Seurat sopivat ystävyysottelusta toissakesänä, kun Alfredo Morelos siirtyi HJK:sta Rangersiin. Veikkausliigan mestari pääsi kovaan testiin.

HJK:lla oli runsaasti nuoria pelaajia avauksessa. Vasta 19-vuotiaat Kouassivi-Benissan ja Valtteri Vesiaho aloittivat puolustuslinjassa sekä Lappalainen, 20, ja Eetu Vertainen, 19, hyökkäyksessä.

Rangersilla ensimmäisen puoliajan pelasivat muiden muassa ykköskärki Morelos sekä tuoreet vahvistukset, Valioliigassa meritoituneet Jermain Defoe ja Steven Davis.

Ensimmäinen puoliaika tarjosi maalit molemmissa päissä kenttää. Rangers teki avausosuman 28 minuutilla, kun Morelos vapautti napakalla syötöllä Scott Arfieldin nokikkain Maksim Rudakovin kanssa. Kokenut keskikenttämies niittasi pallon verkkoon.

HJK rokotti heti seuraavasta hyökkäyksestä. Kouassivi-Benissan nousi ennakkoluulottomasti hyökkäykseen ja viimeisteli vasemmalta laidalta rakennetun hyökkäyksen maaliin.

Rangers hallitsi avausjaksoa, mutta HJK:lla oli paikkansa. Lappalainen ja Vertainen pääsivät kertaalleen huipputonteille, mutta vastustajan maalivahti torjui yritykset.

Joukkueet iskivät nopeasti peräkkäin myös toisella puoliajalla. Nikola Katic puski kulmapotkusta kotijoukkueen johtoon 53 minuutilla. Pari minuuttia myöhemmin Lassi Lappalainen vapautui kuin varkain läpiajoon. Robby McCrorie tuli kauas maaliltaan vastaan, ja Lappalainen laukoi pallon tolpan kautta sisään.

Voittomaali syntyi 75 minuutilla, kun HJK:n puolustus nukahti hetkeksi ja Daniel Candeias laukoi pallon ohi hölmistyneen Rudakovin.

HJK teki toisella puoliajalla viisi vaihtoa. Kentälle juoksivat vuorollaan Henri Toivomäki, Joonas Vahtera, Evans Mensah sekä 19-vuotias Samu Laitinen ja 17-vuotias Julius Tauriainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?