Veikkausliiga

Poliisin vaikutus näkyy otteluohjelmassa: HJK ja HIFK eivät kohtaa viikonloppuna, mutta Honka isännöi lauantaiderbyjä

Julkaistu:

veikkausliiga
Virkavallan sana painoi Veikkausliigan otteluohjelmaa laatiessa, mutta kaikkeen liiga ei pystynyt venymään.
Veikkausliigassa pelaa kolme seuraa pääkaupunkiseudulta ensimmäisen kerran sitten kauden 2016, jolloin HJK, HIFK ja PK-35 Vantaa pelasivat pääsarjassa. Nyt kolmikkona on HJK, HIFK ja Honka. Honka nousi kaudeksi 2018, HIFK palasi vuoden tauon jälkeen täksi kaudeksi liigaan.

Paikallisottelut herättävät kannattajat, mutta joskus tapahtumat riistäytyvät käsistä. HJK:n ja HIFK:n välisten Stadin derbyjen ympärillä kuohui ajoittain kovinkin. Viime kaudella myös Hongan ja HJK:n ”Metroderby” Espoossa ”huipentui” ikävään välikohtaukseen, kun HJK:n kannattajat juoksivat kentälle ja provosoivat kotiyleisöä.

Ei ole sattumaa, että HJK:n ja HIFK:n kaksi derbyä pelataan arkipäivinä. Ensimmäinen kohtaaminen on 23.4. tiistaina ja toinen torstaina 4.7.

Veikkausliigan toimitusjohtajan Timo Marjamaan mukaan poliisin sana painoi ohjelmaa laadittaessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Konsultoimme poliisin kanssa (derbyasiaa). Olemme pyrkineet löytämään mahdollisimman paljon arkiympäristöä peleille, Marjamaa muotoili ja viittasi todennäköisesti siihen, ettei peliä pelata arkena perjantaina.

– Poliisin mukaan arkipäiviä pitää ehdottomasti suosia. Olemme tehneet näin niin paljon kuin on mahdollista. HJK:n pelien sijoittaminen arkipäiville on kesällä kuitenkin mahdotonta europelien vuoksi. Euro-ottelut tuovat tiettyjä rajoitteita ja lauantai on ainoa, joka kelpaa.

Marjamaan mukaan europelit määräävät pakosta koko liigan ohjelman suunnan. Ensin suunnitellaan eurojoukkueiden (HJK, KuPS, RoPS, Inter) ohjelmat, sitten rakennetaan muu.

Espoo ja Helsinki kohtaavat lauantaina kahdesti – Marjamaan mukaan olosuhteiden pakosta. Honka–HIFK pelataan lauantaina 13.7. ja Honka–HJK lauantaina 24.8. Helsinkiläisjoukkueiden kotipelit Honkaa vastaan ovat arkipäivinä (HJK–Honka keskiviikkona 19.6., HIFK–Honka maanantaina 29.4.).

– Kun selvitimme seurojen toiveita ottelupäiviksi niin Honka halusi kotipelejä lauantaille, joten ei tämä ole heille hankala juttu. Totta kai nyt pitää järjestää asiat hyvin paikallispoliisin kanssa. Suurin haaste Espoossa on stadioninfra. Se on aivan hirvittävä.

Lauantai sopii pelipäiväksi myös sen vuoksi, että heinä-elokuussa pelattavat euro-ottelut käydään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Ohjelma on sovitettava niiden ympärille sillä ajatuksella, että seurat voivat edetä pitkälle.

– Olemme keskustelleet (lauantaipeleistä) poliisin kanssa ja nämä rajoitteet liittyvät pelipäivien valikointiin. Sarja on saatava pelattua. Kaikkea ei pysty saamaan tietyille päiville. Turvallisuusjärjestelyt pitää tehdä asianosaisen paikallispoliisin kanssa entistäkin tarkemmin. Tiedostamme haasteen, mutta sarja täytyy saada pelattua.

Poliisi on esittänyt toiveita myös muiden joukkueparien suhteen. Marjamaa ei halua eritellä, mitkä seurat ovat kyseessä mutta sanoo, että poliisin toiveet liittyivät seuroihin, joiden kannattajien välillä on aiemmin ollut yhteenottoja.

Loppusarjojen otteluohjelman alkuvaiheessa pelipäivissä on Marjamaan mukaan joustovaraa. Niissä käytetään harkintaa kohtaavista joukkueista riippuen. Mestaruussarjan kaksi viimeistä kierrosta on kuitenkin kiveen hakattu. Päätöskierros pelataan lauantaina 19.10, oli tilanne mikä hyvänsä.

– Jos HJK ja HIFK ovat sarjan ykkönen ja kakkonen niin he kohtaavat lauantaina ja se on siinä. Ymmärrän poliisia, kun he sanovat, että heillä on resurssihaasteita. Teemme kaiken voitavamme, ja jatkosarjoissa on joustovaraa. Meidän on kuitenkin mentävä urheilu edellä.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt