Ensimmäinen Stadin derby pelataan heti kauden alussa – RoPS isännöi todellista erikoisottelua - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Ensimmäinen Stadin derby pelataan heti kauden alussa – RoPS isännöi todellista erikoisottelua

HJK ja HIFK kohtasivat Veikkausliigassa viimeksi syyskuussa 2017.

Julkaistu: 16.1.2019 14:27

Veikkausliiga alkaa 3. huhtikuuta. HJK ja HIFK kohtaavat pian tämän jälkeen.

Veikkausliiga alkaa 3. huhtikuuta ja päättyy 3. marraskuuta. Liiga siirtyy uuteen sarjajärjestelmään, jossa pelataan 27 peliä vanhan 33 ottelun sijaan. 27 pelin päälle osalle seuroista tulee pudotuspelejä.

Uudessa sarjajärjestelmässä liigan 12 joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan. Se päättyy 1. syyskuuta. Kahden kierroksen jälkeen sarjan kuusi parasta jatkaa mestaruussarjassa ja kuusi heikointa haastajasarjassa. Sarjat ovat yksinkertaiset ja pelataan 15.9.–19.10. Kaikkiaan sarjapelejä tulee joka joukkueelle siis 27.

– Ajatus on, että sarjajärjestelmä tukisi kansainvälisen tason urheilullisen laadun kehittämistä. Pystytään nostamaan pelitempoa ja nostamaan sitä myös harjoituksissa. Kauden loppuun asti on nyt pelejä, joissa joukkueilla olisi mahdollisimman kova panos, toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi tilaisuudessa.

– Olemme kiinnittäneet huomiota siihen, että pelaajat saavat enemmän lepoa. Pelien välillä on aina vähintään kolme päivää. Ennen se oli kaksi. Välipäivien lisääntyminen raskaat, useat peräkkäiset kahden ottelun viikot on pyritty mahdollisimman pitkälle purkamaan. Se helpottaa harjoittelun rytmittämistä.

Tällä kaudella Helsingin paikallisottelut eli Stadin derbyt HIFK:n ja HJK:n välillä alkavat jälleen, kun HIFK nousi takaisin Veikkausliigaan. Seurat kohtaavat ensimmäisen kerran tiistaina 23. huhtikuuta.

RoPS isännöi yöttömän yön ottelua 29. kesäkuuta RoPS kohtaa KPV:n Rovaniemellä ottelussa, joka alkaa poikkeuksellisesti klo 22.15 eli päättyy suunnitellusti tasan puoliltaöin. RoPS pääsee toteuttamaan samalla pitkäaikaisen haaveensa pelaamisesta Lapin aurinkoisen yön valossa.

Mestaruus- ja haastajasarjat päättyvät 19.10, jonka jälkeen alkavat pudotuspelit. Sijojen 3–7 seurat pelaavat viimeisestä europeleihin oikeuttavasta paikasta. Sarjakolmonen voittaa pronssia ja etenee suoraan ratkaisevaan pudotuspeliin.

Putoamissarjassa riittää panosta molemmissa päissä taulukkoa, sillä haastajasarjan voittaja pääsee europudotuspeliin mukaan. Suomen cupin voittajasta riippuen myös sarjan kahdeksas voi päästä pudotuspeliin.

Kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta pelataan yhdestä poikki sarjassa paremmin sijoittuneen kotona. Finaali on kaksiosainen ja siinä käytetään eurocup-sääntöjä.

Kaikkiaan Veikkausliigan kausi kestää peräti 215 päivää eli se on pidempi kuin koskaan. Marjamaa on innoissaan siitä, että kovan panoksen pelejä pelataan läpi kauden.

– Heinä- ja elokuun läpi seurat juoksevat kilpaa paikoista mestaruussarjassa. Loppusarjat ovat taas täysin uusi alku.

Mestaruussarjan helmenä päätöskierroksella kohtaavat sarjaykkönen ja -kakkonen, eli mestaruus voi ratketa keskinäisessä ottelussa kauden viimeisellä kierroksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?