TS: Interin pelaajille ei syytteitä epäillyssä ottelumanipulaatiossa: ”Huono pelisuoritus ei ole riittävä näyttö” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

TS: Interin pelaajille ei syytteitä epäillyssä ottelumanipulaatiossa: ”Huono pelisuoritus ei ole riittävä näyttö”

Ottelumanipulaatiosta epäillyt Turun Interin pelaajat välttyivät syytteiltä, kertoo Turun Sanomat.

Abdoulie Mansally ei enää pelaa Turun Interissä.­

14.1.2019 23:44

Kihlakunnansyyttäjä Kai Selander on päättänyt olla nostamatta syytteitä epäillyssä ottelumanipulaatiotapauksessa, kertoo Turun Sanomat.

Turun Sanomien artikkeli tapauksesta täällä (juttu maksumuurin takana).

Tapaus liittyi kahteen Turun Interin pelaajaan, joiden epäiltiin vaikuttaneen viime syyskuussa pelatun HJK:n ja Interin välisen ottelun lopputulokseen. Ottelussa epäilyksiä herätti etenkin Interin pelaajan Abdoulie Mansallyn erikoinen pelaaminen ottelun loppuhetkillä. Pallo päätyi useasti häneltä vastustajalle.

Palloliitto teki epäilyistä tutkintapyynnön poliisille, ja asiaa tutkittiin lahjuksen ottamisena elinkeinotoiminnassa.

TS:n mukaan kihlakunnansyyttäjä Selander taustoitti syyttämättäjättämispäätöstä sillä, ettei syyllisyyden tueksi ole olemassa todennäköisiä syitä.

– Todistajana kuultu ammattivalmentaja on ottelutallenteen perusteella katsonut, että maaliin johtanutta syöttöä on valmentajan silmin miltei mahdoton nähdä tahattomana virheenä, vaikka kaikki on mahdollista. Huono pelisuoritus ei kuitenkaan yksin ole riittävä näyttö siitä, että ottelutapahtumasta olisi etua vastaan sovittu, Selander perusteli.

Lehden mukaan tapauksen esitutkinnassa selvisi, että HJK–Inter-ottelua oli pelattu tavallista suuremmilla summilla.

Molemmat epäilyksen alla olevat pelaajat ovat kiistäneet syyllisyytensä rikokseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?