Moshtagh Yaghoubin uusi osoite selviämässä – ”Nyt täytyy tehdä urheilullisesti järkevä ratkaisu” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Moshtagh Yaghoubin uusi osoite selviämässä – ”Nyt täytyy tehdä urheilullisesti järkevä ratkaisu”

Moshtagh Yaghoubi etsii uutta seuraa.

Julkaistu: 10.1.2019 22:24

Keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi etsii uutta seuraa ulkomailta.

Moshtagh Yaghoubin agentti Teemu Turunen kertoo käyvänsä parhaillaan keskusteluja useiden seurojen kanssa. Vaihtoehtoja on sekä Keski-Euroopassa että Skandinaviassa.

– Varmaan lähiaikoina tehdään jotain ratkaisuja, Turunen sanoo.

Turusen mukaan Yaghoubin jatko Veikkausliigassa ei ole poissuljettu vaihtoehto, mutta se on epätodennäköistä. Keskeistä tulevassa seuravalinnassa ei ole palkkakuitin suuruus.

– Tärkeintä on se, että valinta tehdään urheilullisin perustein, Turunen sanoo.

Kuusi A-maaottelua urallaan pelannut Yaghoubi kuului päävalmentaja Markku Kanervan Huuhkaja-ryhmään vielä viime kevään ja kesän treenipeleissä. Hän avasi maalitilinsä maajoukkueessa kesäkuussa Valko-Venäjää vastaan.

Syksyn Kansojen liigan peleissä Yaghoubia ei kuitenkaan nähty. Hänen uransa HJK:ssa päättyi yllättäen jo ennen kauden loppua. Sopimus purettiin lokakuussa, kun sarjaa oli jäljellä vielä kaksi kierrosta.

Juuri ennen sopimuksen purkua Yaghoubi oli käynyt pelaamassa Futsal-liigaa Someron Voiman riveissä HJK:n tietämättä.

24-vuotias Yaghoubi tarvitsee Turusen mukaan peliaikaa ja vastuullisen roolin, jotta voi kehittyä täyteen potentiaaliinsa.

– Mies pitää saada täyteen fyysiseen kuntoon. Tätä kautta ura lähtee taas lentoon. Hänen taitonsa ovat kiistattomat, kuten kaikki tietävät, Turunen sanoo.

Yaghoubi kävi lokakuun lopulla näytillä ruotsalaisessa Örebrossa. Turusen mukaan siirtoa seuraan ei ole suljettu pois.

Kabulissa syntynyt Yaghoubi pelasi edellisen Futsal-liigan ottelunsa 16. joulukuuta, jolloin SoVo voitti Tervarit 9–2. Hän teki pelissä yhden maalin.

Turunen sanoo, että Yaghoubin pitäisi olla kohtuullisessa pelikunnossa. Edellisestä virallisesta jalkapallo-ottelusta on vierähtänyt kuitenkin jo tovi, joten aivan täydessä iskussa keskikenttämies ei ole.

Kotkalaislähtöinen ex-liigapelaaja Turunen on myös Teemu Pukin agentti. Pukki on tehnyt tällä kaudella jo 15 sarjamaalia Norwichille, joten hänen nimensä pyörii tammikuun siirtoikkunan huhuissa vinhasti.

Turunen ei kuitenkaan pidä realistisena, että Pukki vaihtaisi maisemaa nyt. Norwich taistelee noususta Valioliigaan, joka tietäisi yli sadan miljoonan euron tuloja seuralle.

– Siinä vaiheessa yksi kymmenen miljoonan siirtosumma ei tunnu missään. Lisäksi: millainen signaali annettaisiin faneille ja sponsoreille ja muille tahoille siinä ympärillä, jos parhaista pelaajista aletaan luopumaan, Turunen sanoo.

Toinen asia on, mitä tapahtuu kesän siirtoikkunassa. Pukki on onnistumistensa myötä noussut monen seuran kiinnostuksen kohteeksi. Tosin jos Norwich onnistuu nousemaan Valioliigaan, sillä saattaa olla rahkeita pitää Pukki, joka viihtyy seurassa mainiosti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?