Honka hankki Javi Hervasille korvaajan Espanjasta

Julkaistu:

Veikkausliiga
Espoolaisen Hongan keskikentän pohjalla pelaa tulevalla Veikkausliigan kaudella espanjalainen Abel Suarez.
Abel Suarez , 27, siirtyy Tapiolaan kotimaansa kolmannella sarjatasolla pelaavasta Real Balompédica Linensestä. Hän on tehnyt Hongan kanssa ainakin tulevan kauden kattavan sopimuksen ja liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen tänään maanantaina.

Suarez astuu isoihin saappaisiin, sillä hänestä odotetaan korvaajaa Veikkausliigan viime kauden tähtipelaajiin lukeutuneelle Javi Hervasille, joka ei jatka Hongassa.

– Meitä avustaa Espanjan päässä Caloi (Hongan ex-pelaaja Carlos Rodríguez Portela). Kun selvisi, että Javi Hervas ei jatka meillä, määritimme pelipaikkatarvetta hieman uudestaan. Halusimme hieman pidemmän ja nuoremman selkeän kutospaikan pelaajan, Hongan GM Hexi Arteva sanoi.

188-senttinen Suarez on urallaan pelannut pääosan ajasta Espanjan kolmannella sarjatasolla, jossa hän on edustanut seitsemää eri seuraa. Hänellä on tilillään myös seitsemän Espanjan kakkostason ottelua, jotka hän pelasi kasvattajaseurassaan Tenerifessä.

– Hän on urheilullinen ja iloinen persoona, joka sopii meille. Hänellä on hyvä pelituntuma, sillä hän pelasi edellisen 90-minuuttisensa joulun alla. Olemme oikein tyytyväisiä, Arteva sanoi.

Honka sai Suarezista tietoja hyökkääjältään Borjas Martinilta, joka on Suarezin tavoin kotoisin Kanariansaarilta sekä Alex Nimelyltä, joka pelasi Suarezin kanssa vuonna 2016 romanialaisessa Poli Timisoarassa.

Artevan mukaan Honka etsii vielä keskushyökkääjää. Neuvottelut edelliskauden maalitykin Macoumba Kandjin kanssa ovat yhä meneillään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt