Tämä mies on HIFK:n uusi päävalmentaja – IS tavoitti norjalaisluotsin tarkkailumatkalta Nigeriasta: ”Tämä on täydellinen haaste” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Tämä mies on HIFK:n uusi päävalmentaja – IS tavoitti norjalaisluotsin tarkkailumatkalta Nigeriasta: ”Tämä on täydellinen haaste”

Tor Thodesen on HIFK:n uusi päävalmentaja.

Tor Thodesen on kokenut päävalmentaja. Kuva vuodelta 2012, jolloin hän toimi Mossin päävalmentajana.­

4.1.2019 17:07

Ilta-Sanomien tietojen mukaan HIFK on solminut sopimuksen norjalaisen Tor Thodesenin kanssa. 52-vuotiaasta norjalaisesta tulee Veikkausliigaan nousseen seuran päävalmentaja.

IFK ja Thodesen pääsivät yhteisymmärrykseen sopimuksesta nopeasti perjantai-iltapäivänä. Thodesen vahvisti sopimuksen kun IS tavoitti hänet työmatkalta Nigeriasta.

– Tämä on minulle täydellinen haaste tällä hetkellä. Pidin IFK:ta Norjasta saamiani tarjouksia houkuttelevampana, koska olen Norjassa valmentanut jo niin montaa eri seuraa, että halusin kehittää itseäni uudenlaisella haasteella, Thodesen kertoo IS:lle.

IFK:n uusi luotsi on Lagosissa tarkkailumatkalla – ei tosin IFK:n piikkiin.

– Olen viime vuodet ollut mukana akatemiatoiminnassa Norjassa. Tulin Lagosiin seuraamaan turnausta, jonka järjestää minulle tuttu seurapomo ajaltani Arabiemiraateissa. Turnauksen tarkoitus on tarjota näyttöikkuna nigerialaispelaajille Eurooppaan, Thodesen kertoo IS:lle.

Norjalaisella on viljalti valmennuskokemusta Norjasta ja ulkomailta. Hän on toiminut kotimaassaan mm. Sandefjordin, Tönsbergin ja Mossin päävalmentajana. Lisäksi hän on toiminut apuvalmentajana mm. Vålerengassa, Lynissä. Brannissa sekä Viron suurseura Florassa. Tuorein valmennuspesti ennen aikaa akatemiatoiminnassa oli Arabiemiraateissa Baniyasissa, jossa hän oli apuvalmentajana 2012–14.

– HIFK kiinnosti minua, koska halusin uudenlaisen kokemuksen ja palata valmentamaan ulkomaille.

Thodesen ei ole vielä tutustunut valmennustiimiinsä, johon kuuluu mm. HIFK:n viime kauden päävalmentaja Teemu Kankkunen. Norjalaisen on määrä saapua Suomeen viikon kuluttua.

Suomen cupin ottelut alkavat IFK:n osalta 29. tammikuuta, eli Thodesenille ei jää paljon aikaa ennen ensimmäistä tosipeliä, jossa vastaan tulee HJK. IFK:lla on tällä hetkellä koossa 16 pelaajasopimusta.

– Hyppään suoraan altaan syvään päähän! On hyvä päästä arvioimaan ryhmämme sarjan parasta joukkuetta vastaan.

Thodesen kertoo uskovansa, että hänen jalkapallofilosofiansa sopii hyvin nousijajoukkueeseen.

– En tule auttamaan IFK:n vain selviytymään vaan yllättämään. Joukkueessa on käsittääkseni paljon nuoria, lahjakkaita pelaajia. Aion jättää jälkeni joukkueeseen korostamalla ennen kaikkea pelillistä intensiteettiä. Vaadin paljon pelaajilta fyysisesti ja intensiteetin suhteen. Painotamme niitä asioita heti alusta alkaen.

HIFK nousi Veikkausliigaan yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen. Seuran urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström vieraili perjantaina Pallokerhon podcastissa, jossa hän kertoi tarkemmin joukkueen rakentamisesta ja seurakulttuurin uudistamisesta. Jakso nauhoitettiin ennen Thodesenin sopimuksen varmistumista.

Jos yllä oleva podcast-soitin ei näy selaimellasi, voit kuunnella lähetyksen täältä.

Jos haluat kuunnella vanhoja Pallokerhon lähetyksiä, löydät ne täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?