Saksalaisvalmentaja lähellä pestiä Veikkausliigan HIFK:hon

Julkaistu:

Veikkausliiga
Saksalainen Oliver Zapel on yksi kolmesta valmentajakandidaatista, joista Veikkausliigaan noussut HIFK valitsee tulevan kauden päävalmentajansa.
Viimeksi Werder Bremenin kakkosjoukkuetta luotsannut Oliver Zapel kertoi saksalaiselle Liga-Drei.de sivustolle keskustelevansa HIFK:n päävalmentajan pestistä.

HIFK:n hallituksen puheenjohtaja Christoffer Perret ei kiistä seuran neuvotelleen Zapelin kanssa. Hän ei ole kuitenkaan ainoa valmentajatarjokas.

– Meillä on neuvottelut kesken muutaman valmentajaehdokkaan kanssa. Päätös on tarkoitus tehdä tällä viikolla, Perret sanoi Ilta-Sanomille.

Onko Zapel yksi vaihtoehdoista?

– Zapel saattaa olla yksi vaihtoehto, Perret muotoli.

Perretin mukaan HIFK:n valmentajakandidaateista yksi on kotimainen ja kaksi ulkomaalaisia. Seura tarvitsee uuden päävalmentajan, sillä HIFK:n Veikkausliigaan nostaneella Teemu Kankkusella ei ole liigan vaatimaa valmennuslisenssiä.

50-vuotias Zapel on korkeimmillaan valmentanut Saksan kolmostasolla. Hän toimi kauden 2016–2017 SG Sonnenhof Großaspachin luotsina. Kausi päättyi 10. sijaan, eli tasan puoliväliin 20 joukkueen sarjaa.

Kankkunen jatkaa HIFK:n valmennustiimissä ensi kaudella ja suorittaa samalla Uefa Pro -tutkintoa.

Puheenjohtaja Perretin mukaan HIFK:n tavoite tulevalla kaudella on päästä ylempään loppusarjaan, eli sijoittua uudistuneessa Veikkausliigassa kuuden parhaan joukkoon.

Toistaiseksi HIFK:lla on seitsemän julkistettua pelaajasopimusta. Perretin mukaan sopimuksia on kuitenkin solmittu enemmän.

– Niitä rupeaa olemaan jo joukkueellinen. Ihan hyvältä näyttää. Tällä viikolla tulee taas muutama uusi julkistus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt