Putoaminen Veikkausliigasta otti koville – TPS:n kapteeni pyyhki kyyneleitä: ”En tiedä, jatkuuko ura” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Putoaminen Veikkausliigasta otti koville – TPS:n kapteeni pyyhki kyyneleitä: ”En tiedä, jatkuuko ura”

KPV teki karsinnassa tarvittavan TPS:n hakatessa hyökkäyksessä päätä seinään.

TPS:n kausi päättyi suureen pettymykseen.

3.11.2018 18:12

Lauantaina varmistui, että Kokkolan Pallo-Veikot nousee Veikkausliigaan 28 vuoden tauon jälkeen.

Toinen osaottelu päättyi 1–1, ja KPV pudotti TPS:n Ykköseen vierasmaalisäännön turvin. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi maalittomana.

TPS piti palloa valtaosan pelistä ja siirtyi 1–0-johtoon 20 minuutin kohdalla. Sterling Yateke laukoi ja Teppo Marttinen torjui, mutta kapteeni Sami Rähmönen viimeisteli rebound-pallon sisään.

KPV:lle riitti ottelussa käytännössä yksi erikoistilanne. Joukkue sai ensimmäisen puoliskon loppuminuuteilla vapaapotkun aivan 16:n rajalta.

Jonathan Viscosi torjui näyttävästi Harri Heiermannin laukauksen, mutta kauden aikana Ykkösen maaliennätyksen tehnyt Kalle Multanen oli ensimmäisenä puskemassa pallon maaliin.

– Meillä oli eka treenimatsi talvella, kun puhuin kakkosvalmentajan kanssa, että menen noissa tilanteissa ensimmäisenä riparille. Tämä oli ainoa maali, jonka tein siitä kauden aikana. Eli kannatti harjoitella, Multanen kertoi.

TPS:n visiitti Veikkausliigassa jäi tällä kertaa vain kauden mittaiseksi. Joukkue putosi edellisen kerran sarjaporrasta alemmas 2014 ja nousi viime kauden päätteeksi.

Turkulaiset hakivat vimmatusti maalia koko toisen puoliskon, mutta viimeistely jäi jatkuvasti vajaaksi. Putoaminen tarkoittaa hyvin todennäköisesti, että ovi käy joukkueessa ahkerasti.

Kapteeni Sami Rähmönen pyyhki kyyneleitä ottelun jälkeen.

– Lopetettiin ehkä pelaaminen ekan jakson loppupuoliskolla. Olisi pitänyt jatkaa omaa peliä ja uskaltaa enemmän. Saatiin hyvä paine, mutta voittomaali jäi uupumaan.

– Altavastaajalla oli fiilis ja voitontahto päällä. He ehkä halusivat sitä enemmän kuin me. Totta kai mekin taisteltiin loppuun asti.

Rähmönen ei osannut sanoa mitään omasta jatkostaan.

– En tiedä, jatkuuko ura ja missä jatkuu.

– Joukkueessa on helvetin hienoja jätkiä. Raskasta tämä on.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen vahvisti, että hänen taipaleensa joukkueen kanssa on tullut tiensä päähän.

– Nämä ovat olleet helvetin raskaat viisi vuotta, ja taustalla on paljon asioita, joita kaikki eivät tiedä. Olen pettynyt, että projekti saa tällaisen päätöksen.

– Joku jatkaa työtäni ja toivon, että seura lähtee kehittymään hyvään suuntaan ja edustusjoukkue saa lisää resursseja. Olen tehnyt tämän Turun Palloseuran, en itseni takia. Nyt on tyhjä olo, hän sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?