Hongan Mac Kandji päätyi Suomeen uransa pahimman virheen jälkeen – ensi kauden osoite ei vielä selvillä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Hongan Mac Kandji päätyi Suomeen uransa pahimman virheen jälkeen – ensi kauden osoite ei vielä selvillä

Macoumba Kandji vieraili Pallokerhossa ja puhui avoimesti urastaan – onnistumisista ja vaikeista ajoista.

2.11.2018 11:42

Hongan hyökkääjä Macoumba Kandji hurmasi päättyneellä veikkausliigakaudella. Hän iski 16 maalia ja auttoi espoolaisseuran liigan mitalitaisteluun. Europaikka jäi lopulta haaveeksi, mutta kausi oli silti onnistunut sekä Hongalle että Kandjille.

Senegalilaishyökkääjä kertoo Pallokerhon vieraana miten tärkeää hänelle oli osoittaa, että hänestä on kovan luokan maalintekijäksi vaikeiden vuosien jälkeen. Kandji kuvailee myös miten hän kehittyi taitavasta tuhlaajasta maalitykiksi Veikkausliigassa.

33-vuotias Kandji puhuu podcastissa avoimesti urastaan huippujalkapallossa. Hän muutti nuorena perheensä mukana Gambiasta Yhdysvaltoihin ja kehittyi pikkukoulun kautta ammattipelaajaksi. Uran kruunu oli ensin ammattilaissopimus suurseura New York Red Bullsiin ja muutto Manhattanille elämään urheilijaelämää 2009. Vuotta myöhemmin hän oli vastuussa MLS:n loppuottelun voittomaalista Colorado Rapidsin pelaajana. Samassa rytäkässä eturistiside katkesi.

Kandji oli matkalla valloittamaan Eurooppaa 2012–13 tavoitteenaan ennen kaikkea pelaaminen eurocupien lohkovaiheessa, mutta sortui virheliikkeisiin. Hänen ensimmäinen osoitteensa Euroopassa oli Kreikka, jossa kaikki alkoi hyvin mutta päättyi murheellisesti.

Kandji kertoo, miten hän ajautui täysin sivuraiteille Levadiakosissa, ja HJK astui monen mutkan jälkeen kuvaan pelastamaan hänet vaikeasta tilanteesta. Kandji oli yksi avainpelaajista, kun HJK selvisi Euroopan liigan lohkovaiheeseen. Hyökkääjä kertoo, miten tärkeää oli olla osa joukkuetta, joka auttoi häntä toteuttamaan suuren unelmansa.

Kandjilla on myös paljon hyvää sanottavaa viime kauden seurastaan Hongasta. Seuraava osoite ei ole vielä tiedossa.

Jos podcast-soitin ei näy selaimellasi, voit kuunnella lähetyksen täältä.

Jos haluat kuunnella vanhoja Pallokerhon lähetyksiä, löydät ne täältä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?