”Ei mitenkään mahdollista” – asiantuntija äimistyi Veikkausliigan pelaajan yli 400 000 euron tuloista - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

”Ei mitenkään mahdollista” – asiantuntija äimistyi Veikkausliigan pelaajan yli 400 000 euron tuloista

Osa Rafinhan tuloista on todennäköisimmin peräisin kaksi vuotta sitten päättyneestä sopimuksesta.

Rafinha voitti HJK:ssa Veikkausliigan mestaruuden tällä kaudella.­

1.11.2018 12:07

Suomen johtaviin pelaaja-agentteihin kuuluva Tuomas Talvitie naurahtaa, kun kuulee HJK:n brasilialaisen puolustajan Rafinhan tulot viime vuodelta: 414 468 euroa.

Summa nostaa Rafinhan jalkapallon Veikkausliigan ylivoimaiseksi tulokuninkaaksi.

Talvitie on Rafinhan entinen agentti, ja hänellä on ensikäden tietoa Veikkausliigan kärjen palkkatasosta. Rafinhan nykyistä HJK-sopimusta Talvitie ei ole neuvotellut.

– Ei ole mitenkään mahdollista, että tuo summa olisi pelkästään korvausta HJK:ssa pelaamisesta. Tuollaisia rahoja ei Suomessa makseta kellekään, Talvitie toteaa.

Hän korostaa, ettei edusta pelaajaa eikä missään nimessä halua spekuloida Rafinhan, 36, tulojen alkuperää, vaan puhuu asiasta vain yleisellä tasolla.

– Ei ole mikään salaisuus, että 100 000 euroa vuodessa on Veikkausliigassa erittäin kovan tason sopimus, Talvitie sanoo.

HJK:ssa Veikkausliigan supertähdeksi noussut japanilainen Atomu Tanaka ansaitsi reilusti yli 100 000 euroa vuodessa 2015–17, mutta pakettiin kuului myös ulkopuolista, kansainvälistäkin sponsorointia

Rafinha ei itse halunnut Ilta-Sanomille kommentoida ansioitaan.

Suomeen alun perin 2005 saapunut, myös AC Oulua ja Tampere Unitedia edustanut Rafinha siirtyi 2011 HJK:sta Belgian pääsarjan KAA Gentiin, jossa mm. voitti maan mestaruuden 2016. Todennäköisimmin merkittävä osa Rafinhan ansioista on tavalla tai toisella perua 2016 loppuneesta sopimuksesta belgialaisseura Gentiin.

  • Ketkä tienasivat yli 100 000 euroa? Katso tiedot IS:n verokoneesta täältä.

  • Lue kaikki jutut vuoden 2017 tuloista ja veroista täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?